Natuurgebied Gerhagen

In natuurgebied Gerhagen kan je urenlang vertoeven in het groen. Terwijl de kinderen ravotten in de originele speeltuin geniet jij op één van de talkrijke terrasjes.

Natuurgebied Gerhagen in Tessenderlo is het meest westelijke puntje van Limburg, gelegen op het kruispunt van drie provincies. Hiermee vormt het natuurgebied de toegangspoort tot Limburg én landschapspark de Merode. Als enige Limburgse gemeente is Tessenderlo fier met deze dubbele gastrol.

Binnen Poort Gerhagen vind je een 1000 hectare aan bossen, weilanden, vennen en heide. Als eerste ‘Stiltegebied met een kwaliteitslabel' in Vlaanderen is het een trekpleister voor ‘zachte’ recreatie: wandelen, fietsen, ruiteren, vissen, rolwagenpad, …

Het recreatieve centrum van Poort Gerhagen herbergt maar liefst 6 brasseries, 1 hotel, 1 ontbijthuis en een manege en dit zorgt ervoor dat Gerhagen, het gezelligste bos van Vlaanderen is. Kom picknicken of geniet van de Limburgse gastvrijheid op één van de vele terrasjes.

Natuurgebied Gerhagen bezit één van Vlaanderens grootste losloopgebieden voor honden. Maak eerst – aangelijnd – een wandeling in het natuurgebied en laat je hond dan spelen in het losloopbos.

Gerhagen, het gezelligste bos van Vlaanderen ...

Individuele tarieven

  • Gratis toegankelijk.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk