Themawandelingen Hasselt

Zoektocht voor volwassenen
Ga aan de hand van vragen en aanwijzingen op pad in de stad. Speur in de zijstraatjes naar info en details die je tegelijkertijd wat bijleren over Hasselt. Foto’s, doe-opdrachten, historische feiten en weetjes worden gecombineerd in een amusant geheel. Elke dag geldig, maar vooral een ideale activiteit om op zondag of maandag te doen.

Historische stadswandeling
Hasselt heeft een rijke geschiedenis. Die leer je kennen tijdens een wandeling langs de historische gebouwen. Laat je twee uur lang verrassen. Koperen klinknagels in de stoepstenen wijzen de weg: de hazelnoot – hét symbool van Hasselt – toont de wandelrichting.
En veertig gevelbordjes vertellen de boeiende stadsgeschiedenis.

Madammenroute
Hasselt is een stad door en voor vrouwen. Denk maar aan de Abdijsite Herkenrode, één van de rijkste vrouwenabdijen in de Nederlanden of aan het Grauwzusterklooster, waar nu het Modemuseum Hasselt gevestigd is. Tijdens deze route maak je niet enkel kennis met de vrouwelijke kloostergemeenschappen, maar ook met andere sterke vrouwen die een rol hebben gespeeld of nog steeds spelen in Hasselt. Publicatie i.s.m. De Madam

De Jeneverroute
Een borrelende stadswandeling naar het hart van de Hasseltse jenever. Ontdek de gebouwen, monumenten en locaties die de rijke jenevergeschiedenis illustreren.

Architectuurroute Hasselt
Waarom ziet de stad eruit zoals ze er nu uitziet? Deze route loodst de individuele bezoeker voorbij de opmerkelijkste gebouwen met een bijzondere architecturale waarde, met de nadruk op de stadsontwikkelingen vanaf 1850 tot op heden.

Individuele tarieven

  • Zoektocht voor volwassenen: € 3,50 per brochure
    Historische stadswandeling: € 2,50 per brochure
    Madammenroute: € 3,50 per brochure
    De Jeneverroute: € 3 per brochure
    Architectuurroute Hasselt: € 2 per brochure