De Zonhovense viskwekerijen

De Wijers is een echt cultuurlandschap. Dat wil zeggen dat de mens in de loop van de geschiedenis een sterk bepalende invloed heeft gehad op het landschap. Al van in de vroege middeleeuwen zijn er aanwijzingen dat er vis werd gekweekt. Verschillende beken en beekjes voeren het water van het hoger gelegen Kempens plateau naar de Demer en maakt de regio ideaal voor het aanleggen van visvijvers.
De Zonhovense viskwekerijen zijn hier nog steeds het beste bewijs van. Wil je een zicht krijgen op het ontstaan en de werking van de Zonhovense viskwekerijen, dan is een bezoek onontbeerlijk.

Een geleid bezoek van 1,5 uur aan de zoetwaterviskwekerij staat garant voor een spetterende kennismaking met het leven in het water. Het ontstaan van de visteelt, de aanleg van vijvers, waterzuivering, kweek- en groeivijvers, het voederen van vissen en het transport zijn slechts een greep uit de onderwerpen die de gids aansnijdt. Neem dus zeker een kijkje achter de schermen van één van de toonaangevende viskwekerijen in het gebied, die tot ver buiten de landsgrenzen hun zoetwatervis exporteren!

Elke tweede zaterdag van de maand van april tot oktober om 14 u. behalve in juli kan je deelnemen aan een geleid bezoek. In juli is er elke donderdag een rondleiding om 14 u.

Prijs: € 2 per persoon - Kinderen -12 jaar: gratis

Individuele tarieven

  • € 2 per persoon (kinderen -12 jaar: gratis)
    Van april tot oktober kan je elke 2de zaterdag van de maand deelnemen aan een geleid bezoek dat start om 14 u. Inschrijven is niet verplicht.

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m