01-07-2023

Zomeractiviteiten voor de allerkleinsten

Op zoek naar inspiratie om je peuter of kleuter in de vakantie goedgezind te houden? Wij geven je graag wat ideeën op mini-maat. Deze tips gaan de verveling vast en zeker tegen!

kindjes luisteren naar het Klankenbos

Het Klankenbos in Pelt

Verscholen tussen de Peltse bomen staan de bijzondere klank-kunstwerken van het Klankenbos. Ze zijn magisch om te horen en prachtig om te zien. Een bezoek aan dit openluchtmuseum daagt je kleine koters uit om bewust met geluid en stilte om te gaan. Wist je dat deze unieke collectie de grootste is in Europa? Het Klankenbos is perfect voor een uitje met het gezin, je kan zelf op ontdekkingstocht gaan, helemaal gratis en op elk moment van de dag. Wil je alle geheimen van Het Klankenbos ontdekken? Boek dan een rondleiding met een gids!

Beestige boelwandeling in Kattevennen

Ontdek jouw wilde kant in de natuur tijdens de Beestige Boelwandeling! Sluip als een vos, kruip als een salamander en zoek net als een everzwijn de beste verstopplaats. Deze spannende wandeltocht zit boordevol buitenavontuur. Let op mama en papa, jullie kleine ontdekkingsreizigers kunnen behoorlijk vuil worden! Haal de Beestige Boel-wandelkaart op bij het Bezoekersonthaal en laat het avontuur beginnen.

Kasteel Vilain XIIII in Leut

'Het kasteelpark van Pipa' in Maasmechelen

Deze wandeling in het prachtige RivierPark Maasvallei is gemaakt voor de jongste natuurliefhebbers. Samen gaan jullie op ontdekking in de groene omgeving van Kasteel Vilain XIIII, begeleid door mooie tekeningen en een spannend historisch verhaal. Onderweg ontmoet je de 7 dochters van Vilain XIIII en zijn er leuke opdrachtjes die zorgen voor afwisseling en veel plezier... en ja, vieze handjes horen erbij! Deze wandeling is perfect voor kindjes vanaf 2,5 jaar oud en is 2,3 km lang. Starten doen jullie aan het Kasteelpark Leut in Maasmechelen. Trek je schoenen aan, je hoeft ze niet zelf te binden, en kom mee op avontuur in het kasteelpark van Pipa!

De Bosuil in Pelt

(J)oehoe! Hoor je dat? De speeltuin van De Bosuil roept je naam! Deze fantastische plek vol speel-potentieel heeft zelfs een aparte speeltuin speciaal voor de allerkleinsten, met kleurrijke speeltoestellen op maat. Op die warme zomerdagen kan je vrolijk spetteren in het zwembadje van 35 cm diep. Bij de speeltuin staan bankjes vanwaar ouders hun kleine speelvogels scherp in het oog kunnen houden, en ook vanaf het cafetaria terras heb je een goed overzicht op de peutertuin. We komen eraan, Bosuil!

Sport en speelpark Boneput in Bree

Psst, ken jij Speelpark De Boneput in Bree al? In dit park zijn er zoveel leuke dingen te doen! Glijbanen waar je vanaf kunt roetsjen, schommels om lekker hoog te vliegen, klimrekken om te klauteren en nog veel meer. Je kunt je helemaal uitleven in de speeltuinen en avontuurlijke speeltoestellen ontdekken. En weet je wat nog? Graven en bouwen in de enorme zandbak! Boneput ligt midden in de natuur, dus je kunt ook lekker buiten spelen in de omgeving.

Speel- en sportbos in As

Kom spelen in het allerleukste bos van As! Zoef van de glijbaan, raak de weg kwijt in het doolhof en klauter omhoog langs de klimrekken. Het speelbos is speciaal uitgerust voor de allerkleinsten uitgerust met grote speeltoestellen. Geniet van de rustige, groene natuur waar je vogels hoort zingen en als je geluk hebt misschien zelfs hertjes spot! Het speel- en sportbos bevindt zich bij de trappen van de geologische wand, vlakbij de sporthal. Kom snel langs!

samen leuk opdrachten doen tijdens "Op stap met de eenhoorn" in Herkenrode

Gezinszoektocht "Op stap met de eenhoorn" in Herkenrode

Maak kennis met Hoorntje, de vriendelijke eenhoorn die in de betoverende bossen bij de abdij woont. Hij neemt jullie mee op een spannende tocht om zijn bijzondere vrienden te ontmoeten. Een stoere ridder, een getalenteerde kokkin, een nieuwsgierige pelgrim, een handige glasmaker en nog veel meer! Magische verhaaltjes leiden jullie door het dagelijks leven in de abdij. Onderweg zijn er leuke opdrachten waarbij je mag puzzelen, uitbeelden en geluiden herkennen. Misschien krijgen jullie zelfs een glimp van een echte eenhoorn! Lukt het jullie om de tocht met succes te volbrengen?

Gezinszoektocht "Pientere theepotten" in Herkenrode

Welkom in onze magische tuin vol slimme theepotten! Deze theepotten zijn niet zomaar gewoon, ze leren je leuke weetjes over de natuur en dagen je uit met spannende opdrachten. Kun jij bloemen vinden in speciale kleuren, puzzels oplossen en insecten herkennen? Ben jij slim genoeg om alle opdrachten te volbrengen? Kom en ontdek het tijdens de openingstijden van de Kruiden- en Inspiratietuin. De hele tocht speelt zich buiten af en duurt ongeveer een uur. Laat je verrassen door de avonturen die onze pientere theepotten voor jou in petto hebben!

Kinderen gaan samen op pad met 'Rijntje en zijn vrienden' in de Maasvallei

'Rijntje en zijn vrienden' in Kinrooi

Ga mee op avontuur met Rijntje en zijn vrienden tijdens de leuke wandeling in het Vijverbroek in Kessenich! Hier ontmoet je allerlei bijzondere dieren, zoals de reebok, de kikker en de vleermuis. Samen met je ouders ga je op ontdekkingstocht in de natuur aan de hand van prachtige tekeningen en leuke opdrachten in het natuurgebied. Je zult veel plezier hebben en je handjes lekker vies maken! Deze wandeling is perfect voor kinderen vanaf 2,5 jaar oud en is 2,3 km lang. Je kunt de route gemakkelijk volgen op het terrein, dus je hebt geen kaartje, boekje of app nodig. De wandeling begint bij De Smakerij in Kinrooi. Rijntje wacht op jou!

Wandelgebied Kelchterhoef - Ten Haagdoorn

In Kelchterhoef zorgen de vijvers van De Wijers voor een bijzondere omgeving. Nestel je op de boom-droombank bij Hoeve Mieneke of rust uit op de vlonder in de vijver. Ga heerlijk picknicken op het speciale eiland op de vijver achter de Abdijhoeve. Hoe kom je daar? Gewoon je schoenen uit en door het water wandelen! Kinderen kunnen nagenieten op de prachtige natuurlijke speeltuin bij Hoeve Jan. Voor de kleintjes is er het groene Beestige Bomenpad, waar Norbert de eik je van alles leert over De Wijers en Kelchterhoef. Of spring en klauter op het Multimove-pad. Het hele park nodigt je uit om te liggen, te genieten en te spelen. Er is zoveel te beleven dat je zeker nog eens terug moet komen.

Bij Dierenpark Bilzen ontmoet je peuter de liefste dieren!

Dierenpark in Bilzen

Welkom in het gezellige dierenpark van Bilzen, waar jonge kinderen kennis kunnen maken met allerlei lieve boerderijdieren. Hier vind je schattige geitjes, wollige schapen, kleurrijke duiven, mooie eenden, trotse pauwen, schattige Shetlandpony's en grappige Chinese hangbuikzwijntjes. Maak je bezoek aan het dierenpark compleet met een uitstapje naar de Binnenspeeltuin KinderRijck, waar je je helemaal kunt uitleven. Niet alleen kun je hier de dieren bewonderen, maar ook een avontuurlijke speelwereld ontdekken. Samen zorgen het dierenpark en de binnenspeeltuin voor een dag vol plezier en ontdekkingen voor jonge kinderen.