01-08-2023

Overnachten om de heide te spotten

Het is weer die tijd van het jaar. Onze Limburgse heidelandschappen sluieren zich in een toverachtige paarse gloed en lokken natuurliefhebbers van heide en ver. Wij tippen vijf logies van waar je deze purperen pracht met de fiets of te voet kan verkennen.

1. B&B Woods & Wine

Woods & Wine is een kleinschalige B&B, groots in gastvrijheid,  in het hart van het Nationaal Park Hoge Kempen. Je wandelt er zo de heidevlaktes in. Verken je de paarse pracht ook graag met de fiets? Op een kleine 25 minuten trappen kan je het bloeiende landschap bewonderen vanop een 300 meter lange houten fietsbrug. Met ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen krijg je dit unieke tafereel op een dienblaadje gepresenteerd. Na een dag fietsen of wandelen door de purperen bloemenweide, lonken de mooie buitenterrassen en luxueuze kamers van Woods & Wine. Met het royale ontbijt vul je die uitgeputte energiereserves de volgende ochtend zo weer bij om met volle moed aan een nieuw avontuur te beginnen.

De koer van Woods & Wine bij schemeravond

2. Camping Kikmolen

Vertoef je graag in de ongedwongen sfeer van gezellige drukte? Dan is Camping Kikmolen een ideaal verblijf voor jouw uitstap naar de heide! Van hieruit ben je zo op weg voor een fiets- of wandeltocht door een brede waaier aan natuurpracht in Rivierpark MaasVallei en Nationaal Park Hoge Kempen met hier als absolute must natuurlijk ‘Fietsen door de Heide’. Wissel je heideavontuur af met spetterplezier in het grote natuurzwembad en ontspan op de schaduwrijke grasweides rondom het water. Wel zin in de sfeer, maar niet in sleuren met een tent? Bij Camping Kikmolen kan je ook een luxueuze stacaravan met alle nodige voorzieningen huren. Zo kan je uitgerust op pad door de Limburgse hei.

campers bij camping Kikmolen

3. Twinstone Lodge

In Kattevennen, één van de negen toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, ligt de dubbele vakantiewoning Twinstone Lodge. Zowel Whitestone als Blackstone bieden plaats voor een kleine of grote groep, van 4 tot 28 personen. Van hier uit kan je op eigen tempo door het heidelandschap wandelen of fietsen. Geen fietsen bij? Geen enkel probleem! Het recreatiedomein Kattevennen heeft een fietsverhuurpunt, naast een fietsenstalling, picknickplaats en fietscafé. Dan rest enkel nog ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen! Of wat dacht je van geruisloos zoeven door de heide met een e-step van Zoef? Na een mooie tocht door violetkleurige taferelen, geniet je op het terras van de Twinstone Lodge nog na van de rustgevende natuur. Nog een moment van ontspanning in de sauna en het stoombad, en je bent weer heilemaal opgeladen.

Terras van Whitestone lodge

4. Vakantiehuis Salamander

De Mechelse Heide is als één van de grootste heidegebieden van Vlaanderen de toegangspoort bij uitstek om de paarse pracht te bewonderen. En vanuit Vakantiehuis Salamander is het amper 500 meter wandelen tot deze paarse parel. Hier rol je uit bed rechtstreeks de heide in! De ruime bungalow heeft alles in huis voor een comfortabel verblijf met zes personen. In de volledig afgesloten tuin brengen jullie gezellig samen de zomeravond door op het overdekte terras, waar een barbecue en houtkachel zorgen voor nog meer warmte. De fietsen en auto laat je veilig achter in de garage. Neem ook je viervoeter mee om zich uit te leven in de heide, want huisdieren zijn toegelaten!

Vakantiehuis Salamander

5. Campings Zavelbos en Wilhelm Tell

Omgeven door de heide en bossen van de Duinengordel ligt de gezellige familiecamping Zavelbos. Met een aanbod van kampeerplaatsen, chalets en glamping tenten, beleeft iedereen hier een verblijf naar wens. En ook de waaier aan activiteiten in de buurt maken van Zavelbos een ideale uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen, wandelaars, fietsers, visliefhebbers en je hond. Wedden dat ze allemaal onder de indruk zullen zijn van ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen? Bovendien kunnen gasten gratis gebruik maken van het nabijgelegen waterparadijs Wilhelm Tell. Ook hier kies je voor het echte kampeergevoel, een luxueuze glampingervaring of een familievakantie in de ruime chalets.

Gezellige camper Zavelbos