28-07-2020

10x slapen op een bijzondere plek in Limburg

Logeren in het hoogste hotel van Limburg, in een luxueuze glampingtent, een kasteelkamer of zelfs in een boomhut? Deze 10 logies bezorgen jou een bijzonder verblijf in een unieke setting.

Radisson Blu Hotel in Hasselt

1. Radisson Blu Hotel in Hasselt

In het Radisson Blu Hotel in Hasselt slaap je in het hoogste hotel van de stad. Safe to say dat je vanuit je kamer een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Het mooiste panorama vind je op het dak waar je geniet van een drankje in de rooftop bar. Deze bar is ook toegankelijk wanneer je geen hotelgast bent. Voor een comfortabel en bijzonder verblijf in onze Hoofdstad van de Smaak, staat dit viersterrenhotel garant.

Glamping tent van Hemelbrug in Beringen

2. Glamping Hemelbrug in Beringen

Kamperen in de natuur zonder in te boeten op luxe en comfort, daar zeg je uiteraard geen nee tegen. Hemelbrug is een domein van twee hectare midden in de bossen van Koersel. Hier staan drie glampingtenten waar in totaal twaalf personen kunnen overnachten. Ideaal voor familie- en vriendengroepen! Troef is de barbecue in de Finse kota. Natuurlijk sluit je de avond af met marshmallows boven het vuur.

Leefruimte Zwaluwhoeve in Pelt

3. De Zwaluwhoeve in Pelt

De uitbaters hebben het thema ‘duurzaamheid’ volop opgenomen in hun vakantiewoning. De Zwaluwhoeve is een schoolvoorbeeld van ecologie gecombineerd met luxe met duurzame bouwmaterialen, goede isolatie en het gebruik van hernieuwbare energie. Zo laat je op je vakantie een minimale voetafdruk achter. De ruime hoeve ligt pal in de Dommelvallei en is dus omgeven door het groen waar de grote raampartijen een panoramisch zicht op geven.

Finse kota van Terrakota in Diepenbeek

4. Terrakota in Diepenbeek

Helemaal ‘hygge’ in vakantiewoning Terrakota. Het huisje heeft alles wat je nodig hebt voor een genietvakantie: een prachtige tuin met een lounge en verwarmd zwembad, outdoor cooking in de Finse kota, wellness-faciliteiten en de typische Scandinavische gezelligheid bij het houtvuur. Maak er een gezellig uitje van en keer helemaal zen terug naar huis.

Recreatieoord Wilhelm Tell in Oudsbergen

5. Recreatieoord Wilhelm Tell in Oudsbergen

Naast een gewone kampeerplek of vakantiechalet kan je op de camping van Wilhelm Tell ook een luxueuze glamping tent boeken. Perfect voor diegenen die wel willen kamperen, maar met alle luxe en comfort van een hotelkamer. De tenten hebben verwarming en airco zodat je geen last hebt van gekke temperaturen die je uit je slaap houden. Je hebt zelfs een eigen keuken en badkamer. Say what!

Hotel l’O de Vie in Sint-Truiden

6. Hotel l’O de Vie in Sint-Truiden

Hotel l’O de Vie is gelegen in de prachtige Haspengouwse natuur. In de stijlvolle kasteelkamers van het gerenoveerde neoclassicistische Kasteel Peten is het heerlijk wegdromen. Ontwaak met uitzicht op het kasteelpark of het binnenplein, kom tot rust op het terras en geniet van één van de heerlijke suggesties in de charmante brasserie.

.

Vakantiewoning De Molenhoeve in Voeren

7. De Molenhoeve in Voeren

Als je een overnachting boekt in de Molenhoeve, slaap je in een historische hoeve (waar ooit nog de baron gewoond heeft) die uniek gelegen is in het natuurreservaat van Altenbroek in de Voerstreek. Dit erkend stiltegebied kan zeker tellen als een bijzondere plek! Al wie van stilte, rust en natuur houdt, zal hier zijn gading vinden. Vanuit je kamer of privé-terras heb je hier zicht op de eindeloze landschappen.

Botel Ophoven aan aanlegsteiger bij Kinrooi

8. Botel Ophoven in Kinrooi

In Botel Ophoven stap je aan boord van een woonboot om naar je slaapplaats - de kajuit - te gaan. Je overnacht op het water van de Maasplas De Spaanjerd. Niet zeeziek worden! De Cosy Cabins zijn ruimer dan je zou denken en comfortabel ingericht. Een leuke extra: huur een elektrisch bootje om de Maasplas verder te verkennen.

Boomhut op het domein van Warredal in Maaseik

9. Warredal in Maaseik

Glamping tussen de bomen, heb je dat ooit al gedaan? Op het domein van Warredal slaap je in een houten cabin naar keuze. Slaap tussen de takken in je boomhut of blijf stevig op de grond in je natuurhuisje aan het water. In de Hobbithuisjes stap je de deur de ronde deur de wereld van Lord of the Rings binnen. In Warredal word je weer helemaal één met de natuur.

Kampeervlot van Sailcenter Limburg in Kinrooi

10. Kampeervlot Sailcenter Limburg in Kinrooi

Zoek je eigen slaapplaats uit! Vaar met het Treibgut-kampeervlot over de Maasplassen en op de plek waar het jou het leukste lijkt, meer je aan voor een zalige overnachting. Je gaat helemaal back to basics en bent op jezelf en elkaar aangewezen. Laat je meevoeren door het water van de Maas en neem de dag zoals die komt. Helemaal uitgerust en ontspannen kom je terug van je vakantie.