01-09-2021

Kinrooi, een gezellig dagje aan het water

Stel: je hebt zin in een rustig dagje weg, iets doen wat je anders niet zo snel zou doen en je wilt met volledig opgeladen batterijen terug thuiskomen. Heb je dan al eens aan Kinrooi gedacht? Deze plek aan het water ligt in de uiterste noordoostelijke hoek van België.

10u30 // Ultieme rust op het water

De eerste activiteit van de dag is meteen eentje om naar uit te kijken: met een StilSloep de Maas op. Met een elektrisch aangedreven bootje zoef je geruisloos en in alle rust over het water. Poef, weg stress! Een leukere manier om de fauna en flora van RivierPark Maasvallei te verkennen is er niet. Onderweg zijn er verschillende aanlegplaatsen waar je even kan pauzeren en eventueel zelfs een ommetje kan maken. Al is het toegegeven veel te leuk op de boot zelf. Heb je er niet aan gedacht om een eigen picknick mee te nemen dan passeer je gewoon de float-in, take-away op het water.

14u // Met de E-car op pad

We stappen van het ene elektrische voertuig naar het andere over, nu aan land. Met de E-car (oftewel een golfkarretje) leer je de troeven van Kinrooi op een gemakkelijke, snelle en comfortabele manier kennen. Je vertrekt vanuit Ophoven en je volgt de door jou gekozen route. Ofwel digitaal met je smartphone ofwel oldskool met een routeboekje. De must-see bezienswaardigheden, de mooiste plekken en de gezelligste terrassen van Kinrooi, na je tocht weet je ze allemaal te vinden!

E-cars in Kinrooi

16u30 // Wandelen in Kessenich

De dag afsluiten doen we in Kessenich, het allerlaatste stukje België. In dit stille dorpje, het oudste van Kinrooi, is het aangenaam rondwandelen. De ruïne van de 12de-eeuwse mottetoren steekt op “de Berg” boven het landschap uit. Daarlangs ligt de prachtige neogotische Sint-Martinuskerk te blinken. In het wandelgebied van Kessenich en de Drie Eigen kan je kiezen uit verschillende wandellussen die je zelfs de grens met Nederland laten oversteken. Langs de Maas struin je door de wilde riviernatuur. Een ideale mix van natuur en erfgoed, zodat iedereen krijgt wat die het liefste heeft.

Goesting in een dagje Kinrooi? Check visitkinrooi.com voor nog meer inspiratie!

Mottetoren in Kessenich