01-06-2023

7 x bijzonder overnachten

Wat is voor jou bijzonder? Tijd voor jezelf in een cocon van ontspanning? Samen actief zijn in de natuur? Of net de gezellige stadsdrukte ontdekken? Stuk voor stuk maken deze zeven adresjes jouw verblijf bijzonder, elk op hun manier. Lees maar mee, er zit er vast en zeker eentje tussen voor jou!

Volop genieten bij Het Wielenhuisje

Het Wielenhuisje

Vlakbij de bosrijke omgeving van Zutendaal, op een eigen stukje groen middenin de dorpskern, staat het Wielenhuisje. Dit viersterren tinyhouse is synoniem aan Slow Living, of bewust kiezen voor je eigen tempo. Alleen of met twee vind je hier weer volop tijd om te genieten. In plaats van naar een scherm, richt je je ogen op de natuur, op jezelf, op elkaar. Speel volop met de houten (bord)spelen. Neem de Praatpot erbij. Relax bij de vuurplaats, luilekker in de hangmat en laat je onderdompelen in een bad van verhalen in de belevingsruimte Fietaal. Klaar om er op uit te trekken? Met Fleur de verhalenfiets en Tees de elektrische tandem vind je alle inspiratie om Limburg te ontdekken. Inclusief picknick met heerlijke lokale lekkernijen! Check ook de relatievakanties op maat waarbij je je koffer met nog meer liefde kan vullen. Gastvrouw en -heer Mieke en Pieter maken van je verblijf een unieke en bijzondere beleving waar je nog lang met de glimlach aan terug zal denken.

het rustgevende terras van De Verborgen Parel

De Verborgen Parel

What’s in a name? Alles, als het gaat om deze viersterren B&B! Een absolute parel die haar gasten trakteert op een ontsnapping aan de realiteit, met een druk op de pauzeknop van het moment dat je hier binnen stapt. Elk van de negen kamers is voorzien van een whirlpool voor twee. Als jullie de zin om te genieten meenemen, zorgt De Verborgen Parel voor de rest, van luxueuze badjassen tot zachte handdoeken. Na een weldoende nachtrust in het extra grote bed, stel je zelf je ontbijt samen uit het royale buffet van lokale en zelfgemaakte producten, broodjes net uit de oven, versgeperst appelsiensap, heerlijke koffie, alles voor een optimale start van de dag. Zorg voor voldoende energie, want in het mooie Haspengouw is je dag zo gevuld met leuke activiteiten!

Glamping bij Wilhelm Tell

Glamping bij Wilhelm Tell

In alle luxe genieten van het campingleven? Dat doe je bij Wilhelm Tell in Oudsbergen! De gloednieuwe Glamping tenten zijn uitgerust met een zit- en eethoek, een uitgeruste keuken, airco én verwarming, heerlijke bedden en een badkamer met douche en toilet. Bovendien is elke tent voorzien van een grote overdekte veranda met tuinset en een hangmat. Geschikt voor maximum zes personen, kan je hier met familie of vrienden die knusse campinggezelligheid beleven, zonder in te boeten aan comfort. Met een waterparadijs, grote speeltuin en het Nationaal Park Hoge Kempen vlakbij, heeft ieder gezelschap hier een fantastische tijd!

De historische gevel van Boutique Hotel Caelus VII

Boutique Hotel Caelus VII

Welkom in het charmante Caelus VII in Tongeren. Dit uiterst centraal gelegen boetiekhotel is gevestigd in een voormalige hoedenwinkel. Aan de hand van bijzondere accenten komt de geschiedenis van het pand terug in de huidige inrichting. Met de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het standbeeld van Ambiorix op een steenworp afstand, ben je hier ook vlakbij alles dat Tongeren op vlak van gastronomie te bieden heeft. Een culinair arrangement boeken, behoort dan ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kan je hier fietsen huren en krijg je aan de balie alle nodige informatie over wandelingen en het fietsroutenetwerk. In de ochtend wordt het aanbod van het al zeer uitgebreide ontbijtbuffet nog verruimd met een eibereiding naar wens. Voor deze gastvrijheid nemen we onze hoed af!

Tip: Boutique Hotel Caelus VII biedt een afgesloten fietsenstalling met laadmogelijkheden aan bij Boutique Hotel Huys van Steyns, op 650 meter.

Het tropische zwembad van B&B 1001 Nacht

B&B 1001 nacht

Zin in een vleugje Arabische magie? Bij B&B 1001 Nacht geniet je van luxueuze exotische verwennerij. Elk van de vier toverachtige suites geeft haar gasten een bijzonder intiem en romantisch gevoel dankzij hun mysterieuze interieur, uitgerust met een dubbele regendouche en hamam met geur- en kleurtherapie. De suites Salma en Noor beschikken daarbovenop over een ruim bad. Maak je wellness-ervaring compleet met een heilzaam bezoek aan de Health Mate infraroodsauna. De kans bestaat dat je nooit meer je kamer uit wil, maar we kunnen zeggen dat het verrukkelijke ontbijt dat absoluut waard is. Niet alleen omwille van de exotische specialiteiten, ook voor het zalige uitzicht op de tuin, vanuit de prachtige veranda. B&B 1001 nacht ligt in het hart van De Wijers en is daarom een ideaal vertrekpunt voor tal van prachtige wandel- en fietstochten.

natuurlijk wellnessen bij Vous lé Vous

Vous lé Vous

Luxueuze kamers? Check! Historisch kader? Check! Wellness? Check! Culinaire verwennerij? Check! Met een verblijf bij Vous lé Vous zijn er geen vakjes die onaangevinkt blijven! De sfeervolle, ruime kamers en suites zijn ondergebracht in een gerestaureerde hoeve uit 1890 en zijn elk voorzien van een weelderige badkamer en terras of patio. Op vrijdag en zaterdag geniet je van de prachtige én smakelijke borden die chef Giovanni Oosters uit zijn open keuken tovert. Even op adem komen doe je hier in de fraaie kruidentuin met verwarmde zwemvijver en saunafaciliteiten. Het streekgebonden ontbijt, met eitje en spek naar wens klaargemaakt, geven je alle nodige energie voor een zalige fiets- of wandeltocht in de mooie omgeving.

Het bijzonder interieur van 't Huys van Steyns

't Huys van Steyns

Prinselijke kamers met hoge plafonds, schoorsteenmantels uit natuursteen, kristallen luchters, weelderig behang en karaktervolle parketvloeren. Nee, je bent niet terug gegaan naar de 19de eeuw, al lijkt het wel zo wanneer je over de dorpel stapt van ’t Huys van Steyns. Dit prachtig bewaarde herenhuis heeft een bijzondere betekenis in de geschiedenis van Tongeren. Hier startte Louis Steyns in 1892 de productie van zijn prestigieuze schoenmerk Ambiorix, een kroniek die op een subtiele manier doorschijnt in de inrichting. Neem de sfeer helemaal op tijdens het ontbijt in de prachtige orangerie met zicht op de tuin of een moment in de charmante leesruimte en laad je batterijen op, want er is zoveel te ontdekken in de buurt! Winkelstraten, de grootste antiekmarkt van de Benelux, het Gallo-Romeins Museum, het Begijnhof, de middeleeuwse omwallingen en de Moerepoort liggen werkelijk op wandelafstand. Je auto en fiets laat je met een gerust hart achter op de beveiligde parkings.