02-07-2024

10x naar het strand in Limburg

Een heerlijke dag aan het strand, wat zonnebaden, een balletje gooien en afkoelen met een verkwikkende duik in het water. Klinkt als vakantie, toch? En je hoeft er niet voor naar de kust. Het kan ook hier, in Limburg!

1. Paalse Plas

De Paalse Plas in Beringen is the place to be op een warme zomerdag. Op de oevers van de 40 hectaren grote plas vind je een lig- en speelweide voor de genieters, een beachvolleybalveld voor de sportievelingen en een avontuurlijke piratenspeeltuin voor de kinderen. Fietsers en wandelaars rusten uit op het terras van het fietscafé. En voor de zonaanbidders ligt er een heus strand klaar. In de zomermaanden juli en augustus is de afgebakende zwemvijver geopend.

Genieten op het strand van de Paalse Plas in Beringen

2. Terhills Cablepark

Een prachtige zonsondergang over het water: daarvoor moet je in Terhills Cablepark zijn. Deze zomerse hotspot brengt chille beach vibes naar Dilsen-Stokkem. Zet je met je voeten in het zand en een cocktail in de hand neer op het terras van de strandbar. Op het water zoeven de wakeboarders voorbij. Niets houdt je tegen om het zelf ook eens te proberen!

Enthousiaste nieuweling of ervaren watertemmer, iedereen is welkom! Waag je zeker ook aan die andere uitdaging: het Aquapark, een opblaasbaar hindernissenparcours op het water waar je ongetwijfeld een paar keer zal aftuimelen. Lachen!

Chillen met vrienden op Terhills Cablepark

3. Terland Beach

Bij Terland Beach in Dilsen-Stokkem geniet je van de ultieme zomerervaring: een cocktail in je hand en je voeten in het zand! Deze hotspot aan het meer van Terhills biedt het perfecte decor voor een verfrissende duik in het water. Ontspan in het gezellige Beach House met een heerlijke apéro, of laat de zonnestralen je verwarmen terwijl je op het privéstrand ligt. Beleef de zomer zoals hij bedoeld is: ontspannen, zorgeloos en vol plezier. Kom langs en ontdek waarom Terland Beach dé plek is om te zijn!

Terland Beach in Dilsen-Stokkem

4. Kelchterhoef De Plas

De Plas in Houthalen heeft met een zwemvijver van 20 hectare en het zandstrand alles in huis voor een daguitstap vol plezier! Een uitstap naar Kelchterhoef staat gelijk aan een leuke dag voor het hele gezin. In de zomervakantie is het er aangenaam zwemmen in de afgebakende zwemzone, afgewisseld met enkele tukjes op het strand. Of maak een mooie wandeling rondom de vijver en geniet van de rust.

Een zeilbootje op Kelcherhoef De Plas in Houthalen-Helchteren

5. Dagstrand De Steenberg

Dagstrand De Steenberg in Kinrooi belooft een instant vakantiegevoel, en wij kunnen bevestigen! Heerlijk zonnebaden, zandkastelen bouwen, strandtennis spelen en ijsjes eten, kan een zomerdag nog beter worden? Let wel dat er omwille van de veiligheid enkel gezwommen mag worden wanneer redders aanwezig zijn. Kom in alle rust genieten van een heerlijk dagje strand, in Limburg!

Strandgangers bij De Steenberg in Kinrooi

6. De Kikmolen

De Kikmolen in Maasmechelen is vooral voor gezinnen een aangename daguitstap. Dit natuurzwembad ligt in het RivierPark Maasvallei en aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen. Kinderen roetsjen van de spectaculaire waterglijbanen, terwijl de ouders tot rust komen op de uitgestrekte ligweide of het eilandje. Hongerige magen kunnen terecht in de brasserie met terras vanwaar je uitkijkt op het natuurzwembad.

Het natuurzwembad Kikmolen in Maasmechelen

7. Natuurbad De Wouterbron

Natuurbad De Wouterbron ligt midden in de bossen van Maaseik. Het is een ecologische zwemvijver met een uitzonderlijke waterkwaliteit. Zelfs op topdagen is hier een zee van (zwem)ruimte en een oase van rust en herbronning. Het bad is enkel geopend op dagen met zonnig en warm weer. Een wandeling in de duinen behoort ook tot de mogelijkheden, want de Duinengordel ligt hier vlakbij.

Natuurbad De Wouterbron

8. Oostappen Vakantiepark Blauwe Meer

Te midden van de groene Lommelse bossen ligt een ziltblauw meer met zandstrand, een ligweide en horeca voor een lekkere hap. Dit is Park Blauwe Meer. In de waterplas is een erkende zwemvijver gemaakt, hier kan je dus wanneer er toezicht is zorgeloos plensen en spetteren. Maar ook zandkastelen bouwen, naar schatten graven en je klauterskills testen op de speeltoestellen. En zelfs bij een regenachtige zomerdag valt je dagje strand hier niet in het water, dankzij het grote indoor strandbad!

indoorstrandband Oostappen vakantiepark Blauwe Meer in Lommel

9. Goolderheide

Vakantiepark Goolderheide in Bocholt heeft zijn eigen kleine zee. Luier heerlijk in het zand aan de natuurplas, terwijl de kinderen zich uitleven bij het bouwen van een heus zandkasteel. Wordt het te warm, dan neem je een verfrissende duik in het meer. Je kan hier ook op het water suppen. Neem dan zeker wel je eigen supboard mee.

Strandbad van familiepark Goolderheide

10. Lommelse Sahara

Een azuurblauw meer als oase in een mini-woestijn. Dit idyllische plekje in het wandelgebied van de Lommelse Sahara is het perfecte toevluchtsoord op een warme zomerdag. In tegenstelling tot de andere locaties is het voor je eigen veiligheid en gezondheid verboden om in het meer te baden, zwemmen of varen. Maar je kan wel heerlijk zonnen en picknicken in het zand. Of huur een hangmat en ontspan in de schaduw van de bomen met een goed boek.

Strand en meer van de Lommelse Sahara