01-12-2022

Op wintervakantie dichtbij met de Visit Limburgcheque

Deze winter op vakantie gaan, maar geen zin om ver te rijden? In Limburg heb je evenveel pret op een wintervakantie dichtbij huis. Kruip dicht bij elkaar en zoek de gezelligste plekjes op in onze provincie. Het makkelijkste van alles is dat je bij deze vijf sfeervolle logies jouw Visit Limburgcheque kan gebruiken om te boeken. Dus nu enkel nog hopen op sneeuw!

Holiday Suites 

Check snel digitaal in en zet je gezellig knus bij elkaar in je eigen appartement van Holiday Suites. Een dekentje, kaarsen en een grote pot chocomelk op het vuur brengen direct de winterse gezelligheid. Met z’n allen speel je de leukste spelletjes, zowel gezelschapsspelletjes binnen als een potje pingpongen op het omnisportterrein buiten. De kinderen klimmen in de touwpiramide en glijden van de glijbaan.  

Een wintervakantie waar jij kiest wanneer hij begint en eindigt. Maar rond het tripje zeker niet te snel af, want er is nog heel wat te doen. Doe je handschoenen en sjaal aan en wandel tussen de bomen van het nabijgelegen domein Hengelhoef. In de kerstvakantie beleef je een sfeervolle avond in Bokrijk met Winterlicht of zoek je naar kerstversiering met rendier Rudy in het centrum van Houthalen-Helchteren.

Holiday Suites in Houthalen-Helchteren

De Groene Hendrickx

Midden in het centrum van winterstad Hasselt arriveer je in het charmehotel De Groene Hendrickx. De gezelligheid komt je meteen tegemoet waarbij hedendaags en authenticiteit elkaar versterken. In de voormalige jeneverstokerij smul je gezellig van een snelle snack of dineer je uitgebreid in een stemmingsvol interieur. Nadien kruip je warm in je bed waarbij elke kamer een eigen Hasseltse sfeer ademt.

Start de dag met een goed en stevig ontbijtbuffet. Daar entertainen ze je al direct van in de ochtend met de show cooking via de open keuken. De toon is al onmiddellijk gezet voor de hele dag! Op slechts vier minuten wandelen warm je je op met een jenever in de bar van het Jenevermuseum. De gezellige winkelstraten zijn vlakbij om nog de laatste kerstcadeaus te scoren. In Winterland schaats je over het ijs en baad je volledig in de kerstsfeer.

Kamer in De Groene Hendrickx in Hasselt

Landgoed Altenbroek 

Rij door de bomen de oprijlaan op en langs het water duikt Landgoed Altenbroek al op. Onmiddellijk valt de rust en het gevoel van ruimte je te binnen. Tijd om te ontspannen! Op dit domein van meer dan twintig hectare ondervind je de stilte buiten aan de drie vijvers of binnen in de bibliotheek van de veertiende-eeuwse kasteelhoeve. Trek je helemaal terug in je authentieke suite of luxe vakantiewoning voor een goede nachtrust. 

Nog voor je je ogen opent, hoor je de vogels vrolijk fluiten. Met het uitzicht op het Voerendal kijk je je dag tegemoet. Trek je stevige wandelschoenen al maar aan. Op naar het heuvelachtige landschap van Voeren met holle wegen, prachtige vergezichten en pittoreske dorpjes! Proef zeker ook het water uit de twee waterbronnen van het landgoed zelf. ’s Avonds rust je terug uit en laat je het verse menu in het sfeervolle restaurant smaken.  

Landgoed Altenbroek in Voeren

Het Eenhoornhof 

In Borgloon onthalen ze je warm bij de vakantiewoning Het Eenhoornhof. In deze authentieke vierkantshoeve koester je de tijd samen. Iedereen helpt mee om de maaltijd klaar te maken in de grote, uitgeruste keuken. Het vlees bak je op de Ofyr, een ronde houtgestookte BBQ, waar iedereen zich verwarmd aan het vuur. Punten voor sfeer en gezelligheid!  

Versterk de band nog meer met een groepsuitstap naar een van de Borgloonse wijndomeinen. Tijdens een ingeduffelde wandeling of een verwarmd autoritje tuur je naar het glooiende landschap met kastelen. Stop zeker in de winterbar van ’t Huis Zonder Naam om van de kerstsfeer met zicht op het dierenpark te genieten. Na die stevige uitstap fris je je snel terug even op in je eigen badkamer bij je kamer.  

Het Eenhoornhof in Borgloon

Wabi Sabi B&B  

Je hoeft niet ver te reizen om de Japanse gastvrijheid en sfeer te vinden. Dit gecombineerd met de Limburgse gemoedelijkheid voel je in het landelijke Peer in de Japanse slaapoase Wabi Sabi B&B. De talloze accenten uit Japan en de rust die het met zich meebrengt, zorgen ervoor dat je hier helemaal ontspant. Je gaat hier niet enkel een goede nachtrust tegemoet, maar vooral ook een gezonde. Mede door technologie en traditie met een warm thuisgevoel slaap je als een roos.  

Op je kamer vind je slaapstimulerende technologieën en een eigen wellness. Helemaal uitgerust naar buiten gaan, dat is hier gegarandeerd. Zo ga je er weer volop tegenaan met een wandel- of fietstocht in de uitgestrekte weilanden en bossen. In Snow Valley ski en snowboard je trouwens het hele jaar door op echte sneeuw. Van een dichtbij wintervakantie gesproken! 

Japanse B&B Wabi Sabi in Peer