01-01-2024

5 knusse logeeradressen voor een winterse getaway

Knisperende openhaarden, warme kopjes chocolademelk, stille wandelingen door misschien zelfs met sneeuw bedekte landschappen. Er zijn veel redenen waarom een winterse vakantie in eigen land de beste manier is om het nieuwe jaar ontspannen en met opgeladen batterijen in te gaan.

Center Parcs Terhills Resort

Trek de natuur in en kruip ’s avonds warm onder een dekentje in je cottage aan het water. Deze winter maak je mooie herinneringen bij Center Parcs Terhills Resort. Deze tijd van het jaar wandel je door het park in de magische sfeer van Winter Wonderland. Aan de Winter Hotspot doe je samen de leukste, winterse activiteiten onder het genot van een warme chocolademelk!

Daarna duik je in het warme water van Aqua Garden waar je in de infinity pool opgaat in het machtig mooie uitzicht. In The Lake House, het nieuwe pop-up restaurant aan de oevers van het meer, is elke dag wat leuks te beleven en lekkers te eten!

Center Parcs Terhills Resort

Martin’s Rentmeesterij in Bilzen

Vanaf de warme ontvangst tot de laatste momenten op je kamer, in Martin’s Rentmeesterij beleef je een knusse vakantie in het historisch decor van Alden Biesen. De ruime kamers baden in een luxe en comfort die je echt tot rust laten komen na de decemberdrukte.

En als dat toch nog niet voldoende is, ontspan je volledig in de wellnessoase, compleet met zwembad, sauna, hamam en massagecabines. Voor een gastronomisch diner schuif je aan tafel in restaurant Akko.

Martin’s Rentmeesterij in Bilzen

Vakantiewoning Mierzicht in Gingelom

Zak af naar Boekhout, een klein Haspengouws dorpje dat maar enkele straten groot is. Hier kan je de sterren aan de hemel nog tellen. Ideaal om na de feestdagen lekker uit te waaien op koude winterwandelingen.

Voor de warmte zorgt Vakantiewoning Mierzicht. Je komt binnen in een gezellig ingerichte woning waar de huiselijke sfeer je welkom doet voelen. Kers op de taart is de privé-wellness waar je in de sauna, stoomcabine of inloopdouche de laatste restjes kou van je afschudt.

Vakantiewoning Mierzicht in Gingelom

Heithoeve in Pelt

Overnacht in een charmant huisje die je meteen doen voelen alsof je op wintersportvakantie bent. De Heithoeve is pal aan het Nationaal Park Bosland gelegen. Perfect om lange boswandelingen (hopelijk in de sneeuw?) te maken.

De vakantiewoning telt 3 huisjes zodat je met een grotere groep of familie hier terecht kan. Ook als je het klein en gezellig wilt houden, zorgen de woningen voor een warme sfeer. Kruip ’s avonds voor de Leuvense stoof. En je viervoeter – hond én paard – mogen gezellig mee.

Heithoeve in Pelt

Ambiotel in Tongeren

De Tongerse binnenstad exploreren doe je gemakkelijk vanuit Ambiotel. Je wandelt de deur uit en je bent aan het begin van de winkelstraat voor een flinke portie soldenshoppen.

Daarnaast snuif je in de eerste stad van België heel wat erfgoed op. Kuier over de stadsomwallingen en langs de imposante basiliek. In het Gallo-Romeins Museum bezoek je interessante expo ‘De oudheid in kleur’. Voordat je je terugtrekt in je hotelkamer, sluit je de dag af in de brasserie ‘Den Ambi’.

Ambiotel in Tongeren