01-11-2023

3x overnachten in historische gebouwen

Maak van je verblijf een bijzondere beleving en overnacht op een historische locatie. Deze 3 hotels nemen je mee terug naar het rijke verleden van Limburg.

1. Martin’s Rentmeesterij in Bilzen

Leg jezelf te rusten in viersterrenhotel Martin’s Rentmeesterij op de historische site van Landcommanderij Alden Biesen. Het hotel combineert authenticiteit met moderne toetsen.

De Rentmeesterswoning in Maaslandse stijl dateert uit de 17de eeuw. Het was de taak van de Rentmeester van Alden Biesen om de gebouwen te beheren wanneer de Landcommandeur er niet was.

Nu biedt Martin’s Rentmeesterij een exclusieve belevenis waarbij geschiedenis, gastronomie en aangenaam vertoeven hand in hand gaan. Ontspan in de wellnessruimte met zwembad en dineer in restaurant Akko, bekroond met een Gault & Millau score van 13,5.

Hotel Martin's Rentmeesterij in Bilzen

2. Terhills Hotel in Maasmechelen

In Terhills Hotel is het onmogelijk om de link met het industriële verleden te missen. De imposante neoklassieke barokstijl en symmetrische tuin met kunstig geschoren hagen tonen de rijkdom van het steenkoolmijnverleden.

De schachtbokken naast het hotel herinneren aan het werk dat hier ondergronds werd verricht. Ook details in het interieur brengen de weelderige geschiedenis tot leven. In het trappenhuis is de gerestaureerde stenen trap nog altijd licht verzakt vanwege de ondergrondse steenkoolwinning.

Vanuit Terhills Hotel wandel je rechtstreeks het Nationaal Park Hoge Kempen in, gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten vanop de mijnterrils.

Terhills Hotel in Maasmechelen

3. City housing Genk

Overnacht in een authentiek gebouw dat in 1920 opgetrokken werd voor de mijnwerkers. Waar kan je je beter onderdompelen in de mijngeschiedenis van Limburg dan op de plek waar de kompels zelf uitrustten. Dichtbij de steenkoolmijnen zodat ze snel ter plekke waren wanneer het alarm ging.

City housing Genk bevindt zich op een steenworp van C-mine, de oude mijnsite van Winterslag, waar je het Genkse mijnverleden nog verder kan uitpluizen. Een wandeling door de tuinwijk is zeker een aanrader om nog meer historische mijngebouwen en woningen te passeren. Zoals de imposante dokterswoning naast het hotel of het 'Kliniekske' even verderop.

Je slaapt in een oase van comfort en stijl. Elke kamer is een volledig uitgerust appartement met een eigen badkamer, keuken, tuin en terras. De Vennestraat met tal van lekkere eetadressen ligt om de hoek.

Hotel City Housing Genk