01-12-2023

5x stijlvol overnachten tijdens het eindejaar

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent gezelligheid, warmte en quality time met dierbaren. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke manier om het eindejaar door te brengen, dan is de keuze van je verblijf van cruciaal belang. Deze 5 stijlvolle logeeradresjes maken van jouw kerstvakantie een herinnering die je nog lang kan koesteren.

1. HasHotel in Hasselt

HasHotel belooft een all-in verblijf in stijl. Van een hemels bed om in weg te dromen, een sfeervol plekje aan de ontbijttafel tot de originele attenties in je luxueuze kamer, aan alles is tot in detail gedacht.

Het hotel ligt strategisch aan de kleine ring van Hasselt waardoor je meteen in het centrum bent om gezellig te gaan kerstshoppen of heerlijk te dineren. Het hotelrestaurant Bragoût heeft trouwens ook enkele smakelijke eindejaarsmenu’s uitgewerkt. Neem zeker een kijkje als je zin hebt in een kerstbrunch of nieuwsjaarsdiner! Winterland ligt nog geen volledige kilometer verderop.

Kom binnen en nestel jezelf in een van de 49 kamers die de perfecte balans vinden tussen luxe, comfort en huiselijkheid. Of je nu kiest voor een ruim penthouse met uitzicht of een kamer met balkonterras, het thuisgevoel krijg je er zomaar bij.

Kamer in HasHotel

2. Landgoed Altenbroek in Voeren

Landgoed Altenbroek in de idyllische Voerstreek is de ultieme bestemming voor een onvergetelijk verblijf tijdens de eindejaarsperiode. Spendeer de start van 2024 in het groen. Het domein biedt een serene omgeving voor diegenen die aan de drukte willen ontsnappen. Geniet tussen Kerst en Nieuwjaar van rustige wandelingen in de natuur.

Trakteer jezelf op een culinaire ervaring in het fine-dining restaurant waar de chef-kok en zijn team een menu vol lokale en seizoensgebonden producten hebben samengesteld. Uiteraard horen daar feestbubbels bij!

Je ervaart een comfortabele luxe in een van de 43 authentieke hotelkamers en suites, of kies voor een van de prettig ingerichte vakantiewoningen voor een deugddoende familievakantie.

Landgoed Altenbroek in de Voerstreek mooi verlicht in de avond

3. Vinotel X in Tongeren

Het eindejaar is magisch in Tongeren. Beleef het van op de eerste rij in Vinotel X, een klassevol hotel dichtbij het stadscentrum dat gehuld is in kerstverlichting. Leef je van 15 december tot en met 7 januari uit op de ijspiste en rolschaatsbaan.

Vinotel X zorgt voor het aangename verblijf waardoor een zalige overgang van oud naar nieuw gegarandeerd is. Dit wijnhotel heeft een uitgelezen selectie van wijnen, cocktails en champagne om te proosten op het nieuwe jaar. Voor een heerlijk ontbijt, bites to share en afternoon tea kan je in de Vinobar terecht.

Je overnacht in een van de moderne kamers in een statig herenhuis waar de plafonds hoger zijn dan je de kurk kan laten knallen.

Kamer in hotel Vinotel X in Tongeren

4. B&B 1001 nacht in Zonhoven

Trek je tijdens de eindejaarsperiode terug in de magische oase van B&B 1001 nacht. Je slaapt in een van de vier Oosters ingerichte luxesuites. Overdag wandel je door de rust en de natuur van De Wijers. En moest je toch zin krijgen in wat kerstdrukte, dan bereik je Hasselt na amper een kwartiertje met de auto.

In de living van de B&B rust je uit in de Arabische lounge met een verse muntthee met zicht op de exotische tuin vol palm- en olijfbomen. In je eigen suite ontspan je in de zithoek of hammam. Reserveer een sessie in de infraroodsauna voor nog meer warmte.

’s Ochtends wacht een rijkelijk ontbijt met westerse en Arabische invloeden. Zo ben je helemaal klaar voor de nieuwe dag!

5. Huis van Hout in Herk-de-Stad

Maak jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? In vakantiewoning Huis van Hout zet je al een eerste, duurzame stap. Dit gezellige vijfsterren designhuis gelegen in de fruitstreek is opgebouwd met natuurlijke en gezonde materialen en voorziet in de eigen water- en elektriciteitsbehoeften.

De woning ligt in een rustige buurt waarbij de natuur nooit veraf is. Zo geniet je in de hottub op het terras van een mooi uitzicht over de tuin en achterliggende velden. In de volledig ingerichte keuken kan je samen gezellig aan het kokerellen slaan.

Huis van Hout is daarnaast de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Sint-Truiden en Hasselt. Eindejaarshoppen, een schaatsbaan in een kerk, kerstbomendoolhof, Winterland, … meer dan genoeg kerstsfeer om op te snuiven.