Huis van Hout

Anders logeren
Geniet van de rust en de natuur bij "Huis van Hout" (house of wood), een gezellig en duurzaam designhuis in de fruitstreek. Het is gebouwd met natuurlijke en gezonde materialen, en produceert z'n eigen water & elektriciteit.

Iconische designmeubels (nieuw of met een verhaal) maken je verblijf luxueus en comfortabel, voor werkmeetings of voor fun. Onze grote tuin staat ter beschikking, net zoals de hoogstam fruitbomen (pesticide vrij), kruiden enzovoort. De kippen heten je welkom. Je hebt een privéterras met hottub van Weltevree (die je apart kunt reserveren tegen betaling). Stook het bad warm en mediteer met uitzicht op de Limburgse velden!

Als je van design houdt, dan voel je je hier meteen thuis. Ik ben interieurjournalist en besef dat tijdloze ontwerpen duurzamer zijn dan zomaar meubels. We mikken op Belgisch design met onder andere de mooie kleurrijke poefs van Casalis.

Ook de natuur is nooit ver weg: de planten filteren het regenwater tot helder en zuiver water voor de douche, en de zon levert onze elektriciteit. Het huis voelt altijd gezellig en is goed geventileerd dankzij de natuurlijke, isolatiematerialen en een hightech ventilatiesysteem D. De plantages rondom het huis leveren een fantastisch panorama tijdens je hot tub sessie. Die kun je tegen betaling (voor het hout) zelf opstoken. Het water wordt nadien gerecycleerd en gefilterd door de planten. Het hout komt van de omliggende appelplantages.

Je verblijft in het hartje van Haspengouw, omringd door fruitboomplantages. Je mag er met respect voor de boeren altijd doorheen wandelen (achteraan spring je over de beek), ideaal om wakker te worden. Huis van Hout ligt pal tussen twee natuurgebieden: het Schulensmeer en het Vinne. Ook het hippe Genk met onder andere Labiomista (een openlucht kunstgalerie en dierenpark) bereik je op 30 min. rijden. Dichterbij in Hasselt vind je het prachtige wandelgebied De Wijers (‘de vijvers’). Nog korterbij kun je prima wandelen en fietsen rondom de Kleine Gete (Geetbets)
Faciliteiten
Aanbod streekgerechten/producten
Airco in de kamer
Bedlinnen beschikbaar
Extra babybed mogelijk
Fietsen ter plaatse beschikbaar
Gratis wifi
Huisdieren toegelaten
Internetaansluiting
Jacuzzi
Microgolf
Overdekte fietsenstalling
Parkeergelegenheid
Serviesgoed
Terras / balkon
Tuin toegankelijk voor gasten
TV op de kamer
Vaatwasmachine