24-04-2023

5 tips om te doen met de Visit Limburgcheque voor Moederdag

Waarom de Visit Limburgcheque het ideale cadeau voor Moederdag is? Je geeft niet zomaar een geschenkbon, je geeft een heuse beleving cadeau die ze samen met anderen kan delen. We sommen alvast 5 tips op waarvoor je de Visit Limburgcheque kan inzetten.

1. Proeven van lekkernijen

Een doosje pralines, maar dan de verbeterde versie: Chocoladebar Quetzal dompelt je volledig onder in de wereld van chocolade. Gelukkig niet letterlijk, want daar zou ons moeder niet mee kunnen lachen. Moelleux, wafels met chocoladesaus, brownies, chocolate milkshakes, … de keuze op de kaart is uitgebreid.

Een picknick, maar dan de verbeterde versie: de Jorishoeve maakt van iedere picknick een bijzonder moment. Geen geplette sandwiches in zilverpapier, hoera! Alles is voorzien: de gedekte tafel in een mooie setting van fruitboomgaarden, de picknickmand boordevol lekkers en een origineel transport naar de picknickplaats.

Gezin picknickt in de boomgaard van de Jorishoeve in Gingelom

Een kopje thee samen met een assortiment aan zoete en hartige hapjes, dat is wat een high tea inhoudt. Een van de betere Engelse tradities die de zee is overgewaaid. Villa Saporis organiseert met plezier jouw high tea. Enige voorwaarde is dat je minstens 10 personen bij elkaar krijgt.

Ga met je moeder uit eten bij Uw Zuster. Zo blijft het in de familie. Ze serveren verschillende kleine gerechtjes die je zelf combineert. Patatas bravas, bruschetta’s, kibbeling met verse tartaar, een charcuterieplankje en om af te sluiten churros. Sharing is caring!

2. Overnachting met wellness

Een weekendje weg en tegelijkertijd genieten van wat verwennerij in de wellness, ook dat kan met de Visit Limburgcheque. Er zijn in Limburg talloze adressen waar je deze combo kan doen, maar we lichten er enkele voor je uit.

De wellness van B&B Wabi Sabi in Peer

3. Wijnen, wijnen, wijnen

Schenkt jouw moeder al eens graag een wijntje uit? Laat haar een wijn van bij ons ontdekken. Limburg bezit het enige wijnkasteel van België. Op het wijnterras van Genoels-Elderen proef je van een Chardonnay of Pinot Noir uit Limburgse grond.

De wijnkaart van restaurant Grevenhuis valt onder wat je ‘zeer uitgebreid’ kan noemen. Laat keuzestress je niet overvallen. Wij adviseren om zeker het ruime aanbod aan Limburgse wijnen in overweging te nemen.

In Wijncafé Mourvèdre proef je van diverse wijnen uit de hele wereld. Gelukzalig genieten op de zonnige binnenkoer of op het kleinere terras met zicht op de tuin. Zuiderse tapas of houtgebakken pizza maken het moment helemaal af.

Vinotel X zorgt ervoor dat je na je wijnproeverij niet naar huis hoeft te rijden en gewoon kan blijven slapen. In de Vinobar geniet je van uitstekende wijnen en degustatieplankjes naar keuze. Meerdere wijnen op een verstandige manier proeven? Ga voor de wijndegustatie waarbij je drie wijnen in kleiner formaat geserveerd krijgt.

4. Glamping

Kamperen in alle comfort, dat is glamping. Het Warredal tilt dit naar een hoger niveau. Dit keer wel letterlijk, want je kan hier overnachten in een boomhut. Ook een cabin langs het water of een hobbithuisje behoren tot de mogelijkheden.

Op de camping van Wilhelm Tell in Oudsbergen staan sinds vorig jaar grote tipitenten. Je zou het op het eerste zicht niet denken, maar tot wel 6 personen kunnen in zo’n tent aangenaam overnachten. Een leuke uitstap voor het hele gezin!

De binnenkant van een cosy cabin op het domein van Warredal in Maaseik

5. Diner in een sterrenrestaurant

Het mag al eens wat luxueuzer zijn, toch? In heel wat sterrenrestaurants ben je met de Visit Limburgcheque welkom.

Slagmolen in Oudsbergen staat garant voor een gezellig avondje tafelen midden in het groen van de Hoge Kempen.

Schuif aan tafel bij topchef Ralf Berendsen. In de zomermaanden is dat best een tafeltje op het terras dat ooit de titel ‘beste restaurantterras’ mocht dragen. Met zicht op de tuinen en volledig omgeven door het groen van het Nationale Park snappen we dat volledig.

Cuchara in Lommel brengt culinaire hoogstandjes in een ongedwongen sfeer. Ideaal als eerste kennismaking met fine dining.

Tongeren telt de meeste sterrenrestaurants. Boutique Hotel Caelus VII, pal in het centrum van de stad, biedt gastronomische arrangementen aan waarbij je een diner bij Magis, Alter of Mijlpaal afsluit met een overnachting in het boetiekhotel.

Topchef Jan Tournier aan het werk in de keuken van sterrenrestaurant Cuchara in Lommel

Dit zijn maar enkele ideeën wat je kan doen met de Visit Limburgcheque. In totaal kan je deze cadeaubon opsouperen in bijna 1000 logeeradressen en meer dan 200 restaurants en cafés.

Wil je jouw moeder een Limburgse beleving cadeau geven voor Moederdag? Bestel de Visit Limburgcheque online.