5. Diner in een (sterren)restaurant
Het mag al eens wat luxueuzer zijn, toch? In heel wat fine dining restaurants ben je met de Visit Limburgcheque welkom.
Slagmolen in Oudsbergen staat garant voor een gezellig avondje tafelen midden in het groen van de Hoge Kempen.
Schuif aan tafel bij topchef Ralf Berendsen. In de zomermaanden is dat best een tafeltje op het terras dat ooit de titel ‘beste restaurantterras’ mocht dragen. Met zicht op de tuinen en volledig omgeven door het groen van het Nationale Park snappen we dat volledig.
Cuchara in Lommel brengt culinaire hoogstandjes in een ongedwongen sfeer. Ideaal als eerste kennismaking met fine dining.
Tongeren telt de meeste sterrenrestaurants. Boutique Hotel Caelus VII, pal in het centrum van de stad, biedt gastronomische arrangementen aan waarbij je een diner bij Magis, Alter of Mijlpaal afsluit met een overnachting in het boetiekhotel.
De keuken van De Poorterij heeft een gezonde en plantaardige basis. Er wordt gewerkt met groenten uit eigen tuin en lokale producten uit Belgisch- en Nederlands-Limburg.
In hartje Hasselt zorgt de goedlachse chef Peter Van Brussel met veel liefde voor een breed scala aan gastronomische specialiteiten in restaurant Preuverie.