01-06-2023

3 x kindvriendelijke restaurants met speeltuin

Een restaurantbezoek wordt pas echt leuk wanneer de kinderen zich kunnen amuseren. Want wat is lang aan tafel zitten stom! Wij tippen drie restaurants waar “een hapje eten” een heus smul- en speelfestijn wordt voor de kinderen, terwijl die saaie volwassenen zich in alle rust aan tafel kunnen vermaken.

Een uitgebreid ontbijt bij Zavelbos Taverne 't Zaveltje

Zavelbos Taverne 't Zaveltje

Genesteld tussen de bossen en vennen van Duinengordel, te midden van de 12000 hectare van het Nationaal Park Hoge Kempen, ligt Taverne ’t Zaveltje. Deze familievriendelijke brasserie heeft een avontuurlijke buitenspeeltuin én een uitgebreide menukaart! Uit de keuken verschijnen rijkelijke pasta’s en bourgondische vis- en vleesbereidingen, maar ook lichtere lunchgerechten als croques en omelet, op maat van grote én kleine buikjes. Hou plaats voor een pannenkoek of wafel!

Waar: Kattebeekstraat 1 in Maaseik
Wanneer: van woensdag tot maandag van 9 tot 21 u., in juli en augustus dagelijks geopend van 9 tot 22 u.

De kleurrijke speeltuin van 'Theatercafé

'Theatercafé

‘Theatercafé is fan van families. Dat bewijst de kleurrijke buitenspeeltuin met fantastische piratenboot naast het terras, het bonte binnenspeelparadijs en de smakelijke kids menukaart. Is je bord flink leeggeraakt? Dan krijg je een jeton om iets uit de spiraalbol of grijpmachine te halen! Het Theatercafé ligt aan het Stadspark in Hasselt, aan het Cultureel Centrum, en is gemakkelijk bereikbaar. Bovendien kan je er de leukste babyborrels en communiefeesten organiseren. Meet, eat en geniet voor alle leeftijden!

Waar: Kunstlaan 5 in Hasselt
Wanneer: Elke dag van 9 tot 21 u. behalve op zaterdag tot 20.30 u. In juli en augustus dagelijks geopend van 9 tot 22 u.

Een gezellig vol terras bij Koe-vert

Koe-vert

De kinderboerderij! De speeltuin! IJsjes! Er zijn redenen te over om met de kinderen te gaan eten bij Koe-vert. Gelegen in het groenrijke Domein Kiewit en op wandel- en fietsafstand van Bokrijk is deze kindvriendelijke taverne een ideale uitvalsbasis voor een uitje samen. Je kan hier dagelijks terecht voor dagverse soep, hartige pasta's en krakende croques. Kleine en grote zoetebekjes worden blij van het uitgebreide aanbod pannenkoeken, schepijs, Limburgse vlaai en Wroeterkoekjes. De nadruk ligt op bio, lokaal en fair trade.

Waar: Putvennestraat 110 in Hasselt
Wanneer: Elke dag open van 10 tot 18 u. In jul., aug. en sep. tot 19 u. en op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 22 u.