15-05-2023

5 tips om te doen met de Visit Limburgcheque voor Vaderdag

Waarom de Visit Limburgcheque het ideale cadeau voor Vaderdag is? Je geeft niet zomaar een geschenkbon, je geeft een heuse beleving cadeau die hij samen met anderen kan delen. We sommen alvast 5 tips op waarvoor hij de Visit Limburgcheque kan inzetten.

1. Proeven van Limburgse bieren

Is je vader een bierliefhebber, dan kan hij met de Visit Limburgcheque op stap om Limburgse bieren te gaan proeven.

In de brouwerij en grand café Remise 56 in Beringen geniet hij van vers gebrouwen bier in een mooie, historische setting. Vanaf begin 20ste eeuw deed dit gebouw dienst als stelplaats stoomtrams en lijnbussen.

Nu steek je hier de voeten onder tafel en bestel je bij je eten een van de drie Remise-bieren: een zachte blonde tripel, een volmondige diepdonkere dubbel of een verfrissende Superpils.

Op de kaart van fiets- en biercafé Run Inn in Peer staan maar liefst 100 bieren op de kaart. Weet je niet wat te bestellen? Vraag naar de suggestie van de maand.

Interieur van fiets- en biercafé Run Inn in Peer

2. Op vakantie met de fiets of mountainbike

In Limburg kan je heel wat kilometers afmalen met de fiets. Maak je vakantie compleet met een verblijf in hotel Malpertuus in Riemst, toch wel het walhalla voor wielerliefhebbers. De oprichter van het hotel is namelijk gewezen profwielrenner Yvo Molenaers. En Eddy Merckx legde zich hier ook al eens te slapen. Lees het verhaal van hotel Malpertuus.

Ook Café Coureur in Borgloon staat bol van de fiets- en wielerbeleving. Op één van de mooiste terrassen van Limburg kan je na je fietstocht op adem komen en nagenieten bij een vers getapt koersbier.

Mountainbikers hebben het Nationaal Park Hoge Kempen als speelterrein. Twinstone Lodge in Genk is de perfecte uitvalsbasis voor een avontuurlijke vakantie.

Naast deze ruime vakantiewoning vind je namelijk een pump-track, een behendigheidsparcours, een technisch en een downhill parcours. Bovendien passeert het mountainbikenetwerk Hoge Kempen vlak voor de deur.

In Duinengordel mountainbike je op twee lussen die je rond de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen, en Solterheide leiden.

Vanuit het Orshof zit je zo op de blauwe route van Solterheide.  Je rijdt door een prachtig heuvelachtig landschap, in de volksmond gekend als 'Klein Zwitserland'. Geen eigen mountainbike mee? Je huurt er ter plekke eentje van het merk TREK.

 

Mountainbiken in Duinengordel

3. Zomers grillen

De zomer staat voor barbecueën. Met de Visit Limburgcheque hoeft je vader niet zelf achter de grill te staan.

  • In BØF in Tongeren staat chef-kok Yves Miltenburg in de open keuken.
  • In het hart van Herk-de-Stad vind je het unieke Gloria Grill.
  • Het concept van het Genkse The Thrill is opgebouwd rond een grote grillhaard die met de fijnste houtsoorten wordt gestookt.
  • Nog in Genk: De Molen Grill, een pittige grillroom in het centrum.
  • Bontà in Hasselt serveert vlees van absolute topkwaliteit.
  • Boek een verblijf in het Krekershof en geniet van puur vakmanschap.
Gloria Grill in Herk-de-Stad

4. Met de tent gaan kamperen

Met de zomer in aantocht staat een kampeervakantie misschien wel op je lijstje. Trek er met de tent op uit en overnacht in de Limburgse natuur.

Limburg Campings heeft 3 campings waar je in het groen slaapt. Recreatieoord Wilhelm Tell is een familiale camping omgeven door het Nationaal Park Hoge Kempen. Hier kom je natuur tegen in welke richting je ook gaat. Iets verderop ligt Camping Zavelbos aan de rand van Duinengordel. Op Camping De Binnenvaart sla je je tent op langs De Plas in Kelchterhoef.

Extra troef: wanneer je het liever net wat comfortabeler hebt dan een eigen tent, kan je in de drie campings in een glampingtent verblijven.

In Pelt vertoef je midden in de bossen van Nationaal Park Bosland op camping De Ballasthoeve. ’s Ochtends zijn de fluitende vogels jouw wekker.

Vanuit Kikmolen in Maasmechelen kan je 2 natuurgebieden combineren: het Nationaal Park Hoge Kempen in het westen en RivierPark Maasvallei in het oosten.

5. De zuiderse keuken uitproberen

Voel je de zomervibes ook? Met de Visit Limburgcheque kan je al voorproeven van de mediterrane keuken.

Restaurant ZUID in Genk dompelt je – zoals de naam al doet vermoeden - helemaal onder in de zuiderse sfeer.

Liefhebbers van Griekse specialiteiten kunnen terecht in O Geros - de Griekse frituur in Genk.

O Geros - de Griekse frituur in Genk.

In La Peña worden authentieke Spaanse gerechten en tapas geserveerd. En ook in El Bocado staan er heerlijke tapas op de menukaart. Reserveer je tafel in Hasselt, Sint-Truiden of Bilzen.

Dit zijn maar enkele ideeën wat je kan doen met de Visit Limburgcheque. In totaal kan je vader deze cadeaubon opsouperen in bijna 1000 logeeradressen en meer dan 200 restaurants en cafés.

Wil je jouw papa een Limburgse beleving cadeau geven voor Vaderdag? Bestel de Visit Limburgcheque