De Ballasthoeve is een oud ‘bruin’ ingericht café met twee tuinterrassen en een speeltuintje voor de allerkleinsten. Je kan er genieten van een lekker Belgisch Pintje en/of een koffie met Limburgse vlaai. Het ligt in de Limburgse Kempen, synoniem voor veel bos, groen en natuur. Je kan er ook overnachten in de logies of op de camping.

De Ballasthoeve is een fiere Gastheer van Bosland!

Als Gastheer van Bosland maak ik deel uit van een netwerk van ondernemers die bezoekers en gasten kwalitatief informeren over Bosland: het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 5137 ha in Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt, Peer en Lommel en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien.

Bosland behoudt en ontwikkelt haar mooie en kwalitatieve natuur, maar stelt deze ook zo veel mogelijk open voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen. Wens je meer informatie over al wat er te beleven valt? Ik sta je graag te woord.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Drinkbus bijvullen, ev. mits consumptie
EHBO-koffer aanwezig
Fietsreparatieset ter beschikking
Groepen zijn welkom mits reservatie
Infopunt
Kinderstoel en servies
Oplaadpunt voor elektrische fietsen
Picknicken kan mits consumptie
Snacks (beperkte kaart)
Speeltuin buiten
Streekdranken
Terras
Veilige fietsenstalling