01-12-2021

Hier zit je goed voor een warme kerstvakantie

De meest feestelijke maand van het jaar is gearriveerd: december. Op weg naar het eindejaar is dit de periode van liefde, warmte en samenzijn. Wanneer je in deze vakantiehuizen jouw eindejaarsvakantie boekt, heb je gegarandeerd een gezellige tijd in het altijd warme Limburg, ook wanneer het vriest.

Terhills Hotel

Alle luxe en toch dichtbij de natuur, dat is in een notendop Terhills Hotel, een viersterrenhotel in de schaduw van de mijnschacht. Breng de gezelligste tijd van het jaar door in Terhills en boek jouw kerstvakantie met alles erop en eraan.

Je overnacht in een stijlvolle hotelkamer aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. De ligging van het hotel is perfect om de omliggende natuur te verkennen. Handschoenen aan, sjaal om en hup, op pad. Hoe koud het buiten ook is, wanneer je de beklimming naar het panoramapunt achter de rug hebt, heeft iedereen het lekker warm. Over warm gesproken: als je wel eens in de sauna te vinden bent, reserveer dan zeker een sessie in het nabijgelegen Elaisa Energetic Wellness. Wist je dat er een gratis shuttle bus je oppikt aan het hotel en je geruisloos naar het wellnesscomplex brengt?

Kerstshoppers leven zich uit in Maasmechelen Village. Dit gezellige winterdorp met meer dan 100 boetieks ligt om de hoek van het hotel en is speciaal voor deze tijd van het jaar omgetoverd tot een feeëriek verlicht kerstdorp. Deze winter leef je bovendien uit op de overdekte schaatsbaan op het strand van Terland. Na de inspanning komt de ontspanning met een glaasje glühwein of een beker warme chocolademelk in de gezellige winterbar.

Shoppen in Maasmechelen Village, vlakbij Terhills Hotel

Vakantiewoning Moodraz in Peer

In het centrum van Peer ligt vakantiewoning Moodraz. Dit herenhuis op het marktplein van deze gezellige Breugelstad kan tot 10 gasten herbergen. Uiterst geschikt dus voor families of vriendengroepen die dit eindejaar nog van de Limburgse gastvrijheid willen genieten.

Van hieruit combineer je kuieren door de straten van de stad moeiteloos met een wandeling door de Peerse natuurgebieden.  Een route van 10 kilometer start voor de deur richting de Abeekvallei. Ook een uitstap naar Bosland hoort zeker op het to do-lijstje.

Het echte wintergevoel beleef je op skilatten. Ook wanneer het geen witte Kerst is, kan je in Limburg de berg af skiën. Snow Valley, de grootste indoorskipiste van Europa, ligt op nog geen twee kilometer van het vakantiehuis Moodraz. Speciaal in deze tijd van het jaar is de piste in een kerstsfeer gehuld. In de Snöbar drink je een schnaps of een chocomelk in een typische chalet.