14-02-2020

9 tips voor een geslaagde Valentijn

The Beatles wisten het al: ‘All you need is love’. En dat kunnen wij alleen maar beamen. Op 14 februari vieren we de liefde. Wij hebben enkele leuke activiteiten verzameld die geschikt zijn voor zowel koppels als singles. Want een Valentijnsweekend hoef je natuurlijk niet alleen met je liefje door te brengen maar kan dus ook perfect met vrienden, vriendinnen, familie of huisdieren.

1. Naar de cinema

Een filmpje meepikken op een levensgroot scherm, met fantastisch geluid en een bak nachos op je schoot heeft toch net iets meer dan diezelfde film op je laptopscherm. Plus, het is ook de ideale date wanneer de weergoden je niet goedgezind zijn. Moet dat persé een romantische weenfilm zijn? Nee natuurlijk niet, keuze genoeg! Je kan hiervoor terecht in Euroscoop Maasmechelen, Genk of Lanaken of UGC Lommel.

2. Liefde voor muziek

Naar schatting zijn er in totaal al zo’n 100 miljoen lovesongs opgenomen. De dag van de liefde is dan ook hét moment bij uitstek om je waardering voor mooie muziek met elkaar te delen. Kijk eens wat er op het podium staat in CC Muze of bestel een heerlijke tas koffie in koffie-/platenzaak George & The Bear in Genk.

3. Valentijn is niet voor watjes

Wie heeft ooit verzonnen dat romantiek heel dweperig moet zijn? Ga voor een actieve Valentijn. Geef plankgas op het outdoorcircuit van Karting Genk of indoor in Lommel. Hou je van wintersport? Ga dan skiën of snowboarden in Snow Valley. En nu we toch in de sfeer van bergen zitten, in klimcentrum Alpamayo klauter je zo’n 25 meter hoog de lucht in. Wie even helemaal met het hoofd in de wolken wil, maakt in Zwartberg een zweefvluchtLove is in the air!

Koppel eet een valentijnsdiner in Limburg

4. Liefde gaat door de maag

Uiteten is altijd gezellig. Maar op Valentijn mag het net dat ietsje meer zijn. Schuif aan tafel bij één van onze topchefs. Verras je lief of geniet samen met je vrienden van een fenomenaal menu bereid door onze Keukengeweldenaars.

5. Een frisse neus halen

Samen een wandeling of fietstocht maken is een dikke aanrader! Ga 'Fietsen door het Water' in Bokrijk of door de Bomen in Bosland. Wandel in het Nationaal Park Hoge Kempen of een ander mooi natuurgebied in Limburg. Misschien wil je trouwe viervoeter zelfs mee? Aan natuurbeleving in ieder geval geen gebrek.

6. Weekendje weg

Gewoon even helemaal weg, een weekend lang, zonder de drukte van buitenaf. Gezellig samen koken, gezelschapsspelletjes spelen en vooral veel lachen en leuke herinneringen maken. Klinkt toch zalig! Verblijf samen met je lief of vrienden in een gezellig logies dichtbij de natuur om in alle rust bij elkaar te zijn.

Koppel fietst door 'Fietsen door het Water' in Bokrijk bij Genk

7. Chillen in de wellness

Een dag in de wellness schreeuwt Valentijn. Romantisch en lekker ontspannend. Verschillende wellnesscentra bieden ook een speciaal Valentijnsarrangement aan zodat je er meteen een hele beleving van kan maken.

8. Geef een Visit Limburgcheque cadeau

Heb je echt geen flauw idee wat je als cadeau moet geven? Dan zit je met onze Visit Limburgcheque altijd goed. Je gebruikt deze tegoedbon op meer dan 1000 adressen voor een heerlijk hapje of een overnachting in Limburg. Aan jou de keuze.

EXTRA TIP: Stuur een kaartje

Haal de Shakespeare in jezelf naar boven en stuur je geliefde, je vrienden of wie je maar wilt, een origineel kaartje. Wij hebben hieronder alvast een voorzet gedaan. Hier zal je zeker mee scoren!

Valentijnskaartje Fietsen door de Bomen

Valentijnskaartje Limburgse vlaai

Valentijnskaartje fietsknooppuntennetwerk Limburg

Valentijnskaartje Haspengouw