18-08-2020

GrensPark Kempen~Broek, grenzeloos veelzijdig

Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek, een grensoverschrijdend landschap van 25.000 ha.

Een natuurbeeld uit GrensPark Kempen~Broek te Limburg

1. De wandelbox

Zowel de actieve recreant als de rustige wandelaar vindt zijn gading in het Kempen~Broek. Er zijn 71 wandelroutes uitgezet in 17 wandelgebieden die je langs de mooiste plekjes leiden. Alle wandelkaarten zijn gebundeld in een wandelbox.

Een natuurbeeld uit GrensPark Kempen~Broek te Limburg

2. Stramprooierbroek

De moerassen in het gebied vormden eeuwenlang een ontoegankelijke plek. Er liepen bovendien verschillende smokkelroutes. De oranje wandeling (10,2 km) van wandelgebied Stramprooierbroek leidt je langs heel wat moerassige plekken.

Een natuurbeeld uit GrensPark Kempen~Broek te Limburg

3. Zig en Goort

Maak al wandelend kennis met de natuurpareltjes in wandelgebied Zig en Goort. Doe de gele wandeling (7,6 km) en geniet van de watervogels vanuit de mooie vogelkijkhut. Waar het te nat wordt, wijzen knuppelpaden je de weg.

Hangmatten in de natuur aan de Luysmolen in Bocholt

4. Luieren in een hangmat

Aan de Luysmolen in Bocholt werd een bijzonder hangplekje ingericht. Je kan er een hangmat reserveren en lekker luieren met de Abeek op de achtergrond. Je kan er zelfs een gevulde picknickmand bestellen om je picknickervaring compleet te maken.

Een groep verkent het GrensPark Kempen~Broek met een Verkenner

5. Op pad met een Verkenner

Wil je op een bijzondere manier het Kempen~Broek verkennen? Ga dan eens op pad met een Verkenner! Hij neemt je mee naar de mooiste plekjes, laat je zien hoe de dieren in het gebied leven of begeleidt je tijdens een teambuildingactiviteit.

fietsers in het GrensPark Kempen~Broek te Limburg

6. Fietsen

Je kan in het GrensPark, net omdat het zo uitgestrekt is, ook heel goed fietsen. Een handig instrument tijdens het bepalen van je route is de Fietskaart Kempen~Broek. Er staan suggestielussen op waardoor je de hotspots van het gebied te zien krijgt.

Molen langs de Abeek

7. Langs molens

De cultuurelementen die de streek het meest typeren zijn de molens. Ooit lagen er maar liefst 28 watermolens langs de Abeek, die de Molenbeek werd genoemd. De Molenfolder Kempen~Broek geeft je info bij de verschillende fietsroutes langs de molens.