15-01-2021

10 activiteiten voor op je bucketlist

Fluisterboot op de Maas

In januari maken we graag plannen en voornemens voor het nieuwe jaar. En zeker na het gekke 2020 is het fijn om toch weer wat vooruit te kijken. Wanneer het weer zou mogen, wat staat er dan op jouw bucketlist voor dit jaar? Deze tien tips willen wij alvast afkruisen.

1. Unieke fietsbelevingen

'Fietsen door het Water' in Bokrijk en 'Fietsen door de Bomen' in Bosland blijven veel mensen verbazen. Een prachtig rustpunt op je fietstocht door Limburg. Wil jij ze allebei doen? Bekijk dan zeker onze uitgestippelde fietstweedaagse.

2. Bronnenwandeling in de Voerstreek

De Bronnenwandeling leidt je door de mooie Voerstreek en is een van de bekendste wandelroutes in deze regio. Elf kilometer lang verken je het uitzonderlijke graftenlandschap, wandel je langs verschillende bronnen en vergaap je je aan de authentieke vakwerkhuisjes.

3. In een Fluisterboot

Maak een tocht met een elektrisch aangedreven bootje over de Oude Maasarm in Dilsen. De bootjes bewegen geruisloos. Zo kan je ongemerkt de vele watervogels op de plassen bestuderen en genieten van de kleurrijke kruiden en rustgevende landschappen.

4. Het Blotevoetenpad

Trek je schoenen uit en wandel op blote voeten over gras en hout, door modder en water. Het Blotevoetenpad in Zutendaal is drie kilometer pure natuurbeleving die eindigt in een hoge uitkijktoren. Niet alleen kinderen vinden deze activiteit leuk.

5. De Plas in Kelchterhoef

Wanneer de temperaturen in de zomer richting een hittegolf gaan, is de Plas van Kelchterhoef de plek om verkoeling te zoeken. Plonsen in de zwemvijver of bakken op het zandstrand, je hoeft daar niet voor naar de Spaanse costa.

6. Vaar de Dommel af

Peddel met een kano of kajak de rivier de Dommel af vanaf Pelt tot helemaal naar het Nederlandse Valkenswaard. Drie uur en vijftien kilometer lang kronkel je door de bochten van de rivier, al kan je ook kiezen voor een korter traject.

7. Sint-Pietersberg

De Sint-Pietersberg ligt op de grens van Limburg met Nederland en Wallonië. Ga voor een grensoverschrijdende wandeling of fietstocht door deze unieke streek met pittoreske dorpjes en imposante forten en kastelen.

8. Wandelen met alpaca's

Maak kennis met deze zachtaardige dieren. De alpaca is het minder lichtgeraakte neefje van de lama. Op de boerderij krijg je de kans om ze te verzorgen en te voederen. Naderhand kan je ermee op pad gaan voor een wandeltocht van één tot anderhalf uur.

9. Reading between the Lines

Het doorkijkkerkje lokt al menig wandelaar en fietser naar Borgloon. Hoog op een heuvel gelegen tussen de vele Haspengouwse fruitboomgaarden, geeft het kerkje een mooi uitzicht over de omgeving.

10. Nationaal Park Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is meer dan 12.000 hectare aan adembenemende natuur. De dichte bossen geven uit op uitgestrekte heidevlakten en de zanderige landduinen maken hier en daar ruimte voor verkoelende waterplassen.