16-07-2020

7 nazomerse daguitstappen

Het is weer die tijd van het jaar, die speciale periode tussen zomer en herfst. Je voelt en ziet aan alles dat het najaar eraan komt, maar tegelijkertijd kunnen er nog best een paar mooie nazomerse dagen zijn waarop de zon nog een laatste keer haar uiterste best doet. Een ideale periode voor korte uitstapjes in eigen land.

PIT-kunstwerk 'Reading between the Lines van Gijs Van Vaerenbergh bij Borgloon

1. Een wandeltrip naar Borgloon

Het glooiende landschap van Borgloon is helemaal perfect voor een najaarswandeling. Mooie vergezichten in een natuur die zich opmaakt voor de herfst. En hier en daar kom je zelfs zomaar prachtige kunst tegen, zoals het doorkijkkerkje.

Uitkijktoren over de Lommelse Sahara

2. Door het zand in Lommel

Nog zo een prachtige plek waar je de natuur ziet veranderen is de Lommelse Sahara. Op een mooie dag kan je zelfs een dekentje uitspreiden op het zand langs het water en heerlijk picknicken. Of gewoon genieten van de stilte.

Luchtfoto van Fietsen door de Bomen in Bosland

3. 'Fietsen door de Bomen' in Bosland

Als je deze zomer nog niet de kans hebt gehad om deze nieuwe fietsbeleving te doen, zorg dan dat je zeker nog een dagje hiervoor uittrekt. Het is heel bijzonder om ineens op 10 meter hoogte door de boomtoppen te fietsen.

Bezoekers genieten van het uitzicht op be-MINE in Beringen

4. Mijnerfgoed in Beringen

De rode wandelroute op be-MINE leidt je naar de top van de terril. Machtig uitzicht! En zo verder naar de Vallei van de Zwarte Beek en het kolenspoor. Wanneer je terug uitkomt op de mijnsite, kan je een bezoek brengen aan het Mijnmuseum.

Luchtbeeld van landcommanderij Alden Biesen bij Bilzen

5. Landcommanderij Alden Biesen

Na zonsondergang beleef je op de landcommanderij een bijzondere show. In ‘Bilzen Mysteries. Het Verhaal’ ga je op een interactief avontuur waarin de geschiedenis van Alden Biesen in een klank- en lichtspel verteld wordt.

Deze activiteit is permanent afgelopen. Je kan je wel nog amuseren met Bilzen Mysteries: Het Complot.

Abdijsite Herkenrode bij Hasselt

6. Abdijsite Herkenrode

Zo leuk om door de Kruiden- en Inspiratietuin van Herkenrode te dwalen. En als je hierna liever een stevige wandeltocht wilt, is de abdijsite het vertrekpunt van verschillende routes door De Wijers, het land van 1001 vijvers.

7. Waterburcht Pietersheim in Lanaken

De Waterburcht van Pietersheim is een toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Hier starten zelfs twee premium wandelroutes. Een dagje volop prachtige natuur op een zachte nazomerdag, klinkt heerlijk toch?