29-07-2020

Heers, een feest voor je zintuigen!

De zomer start in Heers. Sfeervolle events, struinen door parken en tuinen en genieten van een wijntje, wat wil een mens nog meer?

Open tuin- en plantendagen

Hex is één van de mooiste en best bewaarde landgoederen in België, bekend om de formele tuinen, de collectie oude en historische rozen, de moestuin en het 19de-eeuws landschapspark. De poorten van de tuin zwaaien voor je open tijdens de tuin- en plantendagen op 7, 8 en 9 juni.

Het kasteel van Hex bij Heers

Zin in een lekker wijntje?

Je moet echt niet naar de Provence voor een hoogstaande wijndegustatie.Bij domein Marsnil kan je proeven van een Chardonnay of Riesling geproduceerd op biodynamische wijze, uniek in Vlaanderen! Of degusteer een Pinot of Müller-Thurgau van domein Kitsberg.

Start de zomer met gezelligheid

Kom het begin van de zomer vieren tijdens het Klaprozenfestival! Geniet op de gezellige terrasjes van heerlijke streekspecialiteiten of verken de klaprozenroute. Kinderen kunnen zweven op een vliegend tapijt, klimmen op een hooiberg en nog veel meer.

Kunstwerk met klaprozen bij Heers

Beleef met al je zintuigen

Gebruik op de landbouwbelevingsroute al je zintuigen en ontdek alles over kruiden, fruit en de bodem waar je op loopt. Met de zoekkaart (gratis te verkrijgen bij Toerisme Heers) in de hand kan je 8 vragen oplossen en het geheime woord ontrafelen!