30-03-2021

Overnachten op een boogscheut van de natuur

Overnacht dichtbij het groen zodat je 's ochtends meteen uit de startblokken kan voor een fiets- of wandeltocht. In deze accommodaties zit je midden in de rustgevende natuur.

1. Hotel ZUID in Genk

Dichter bij de natuur kan je bijna niet zitten, want Nationaal Park Hoge Kempen ligt hier om de hoek en dat park telt maar liefst meer dan 12.000 hectare aan bos, heide, grasvlaktes, waterplassen en duinen. De toegangspoort Kattevennen, met zijn dichte dennenbossen, is nog geen drie kilometer trappen of stappen vanuit hotel ZUID. Je kiest hier uit vier wandellussen van vier tot twaalf kilometer. Kinderen leren meer over ons zonnestelsel op het Planetenpad of amuseren zich op de Stokkemannenroute, een verhalentocht op maat van gezinnen. Ook de toegangspoort Lieteberg is niet zo veraf. Ongeveer een tiental minuten in de auto en je bent zo op de plek waar je vooral het Blotevoetenpad moet uittesten.

Bekijk meer over hotel ZUID

2. Heideven in Peer

Heideven ligt aan de rand van Bosland, het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. Van hieruit kunnen niet alleen de wandelaars en de fietsers onder ons hun hart ophalen, ook ruiters zijn met hun paard van harte welkom. Het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk passeert langs de voordeur. In Bosland verken je de natuur al wandelend, fietsend, spelend. Na een flinke dag in de frisse buitenlucht is het zalig thuiskomen in een van de twee vakantieverblijven. Kolisheide is ideaal voor gezinnen of vriendengroepen tot vier personen. Grotere groepen van acht tot twintig personen overnachten in Vennekens.

Bekijk meer over Heideven

3. De Zwaluwhoeve in Pelt

Pal in het groen van de Dommelvallei in Pelt ligt deze bijzondere vakantiewoning. De Zwaluwhoeve staat voor duurzaamheid in combinatie met comfort. Het is de uitgelezen plek om te genieten van de omringende natuur. De Dommelvallei zelf ontdek je via vijf wandelroutes. Verscholen in het bos ravotten kinderen in het speellandschap: sleuren met takken, spetteren in het water en kliederen met modder. Hier spelen in en met de natuur. In de villa zelf is onthaasten het kernwoord. De ruime vensters geven uit op de groene omgeving en bij mooi weer is het aangenaam toeven in de tuin.

Bekijk meer over de Zwaluwhoeve

4. Recreatieoord Wilhelm Tell in Oudsbergen

Wilhelm Tell, dat is een gezellige familiecamping midden in Duinengordel, een deel van Nationaal Park Hoge Kempen. Verken de drie diverse wandelgebieden. Solterheide, waar je best wel pittig moet klommen. Donderslag, waar je langs vennen, natte heide en dennenbossen wandelt en tot slot, Oudsberg, waar je de hoogste landduin van Vlaanderen vindt. Ook met de fiets vind je snel je weg, want het fietsroutenetwerk loopt langs de camping. Je vertrekt tussen fietsknooppunt 528 en 528. Kampeerders kunnen hier met hun caravan, camper of tent terecht, maar je kan ook een chalet of een appartement boeken. Met het enorme zwemparadijs als eyecatcher is dit vooral voor gezinnen the place to be.

Bekijk meer over recreatieoord Wilhelm Tell

5. B&B Guestrooms De Dubbelmolen in Tongeren

In B&B Guestrooms De Dubbelmolen val je in slaap met het geluid van het kabbelende water van de Jeker op de achtergrond. Deze rivier stroomt namelijk pal langs dit authentieke watermolengebouw. Voor een fietstocht doorheen de landelijke omgeving van Tongeren en Riemst ben je hier aan het juiste adres, want de B&B ligt aan het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 112 en 114. De fiets inruilen voor wandelschoenen? Op nog geen kilometer wandelen vind je natuurreservaat De Kevie met hooilanden die naadloos overgaan in dichtbegroeide moerassen en beemden.

Bekijk meer over B&B Guestrooms De Dubbelmolen

6. B&B De Romeinse Katzei

Midden in de prachtige Haspengouwse natuur en aan één van de steilste hellingen die Borgloon rijk is, ligt B&B De Romeinse Katzei. Hier start je meteen met je fietstocht aan knooppunt 151 van het fietsroutenetwerk. Op amper een paar minuten fietsen kan je zowel het prachtige doorkijkkerkje als de zwevende kapel van Helsheaven bezoeken. Hier zit je echt in het hart van de fruitstreek. Uitrusten na een actieve dag? Dat kan op het terras met een panoramisch zicht op de omgeving en de wijngaard.

Bekijk meer over B&B De Romeinse Katzei