01-01-2024

5x hemels brunchen in Limburg

De weekenden zijn er om te genieten. Eens lekker gaan brunchen met de vriendinnen of je partner hoort daar zeker bij. Wij nemen je mee naar 5 adresjes waar je de dagelijkse hectiek achter je laat bij een uitgebreid ontbijtmenu.

1. De Pollismolen

Wanneer je aan deze historische watermolen in Bree toekomt, weet je dat je goed zit voor een heerlijk genietmoment in een oase van groen.

Op de Pollismolen smul je iedere zondag van de geprezen brunch-formule. Vanaf halfelf staan de uitgebreide buffetten klaar, met zorg en passie samengesteld door de chef-kok. De desserts, die trouwens om duimen en vingers bij af te likken zijn, staan tot halfvier op tafel. Vanaf mei 2024 zijn de brunchmogelijkheden nog uitgebreider met de nieuwe feestzaal die dan klaar zal zijn.

Tussendoor heb je de mogelijkheid om een korte pauze te nemen en een wandeling te maken. Vanuit de Pollismolen starten verschillende wandelroutes doorheen het Itterdal, waarvan de langste zelfs 13,1 km is. Moest je dus nog een wandelvervolg aan je brunch willen breien, dan is dit de ideale plek!

Een Visit Limburgcheque voor Kerst gekregen? Dan kan je die hier opsouperen.

Brunchen in Pollismolen in Bree

2. BBC Hasselt

Brunch is meer dan alleen een maaltijd, het is een beleving. Dat is de overtuiging van BBC Hasselt, een out of the box ontbijt- en lunchbar in het hart van de stad.

De balans tussen smaak, versheid en een gastvrije sfeer zit hier helemaal goed. De menu's zijn samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en bieden een bijzondere, culinaire ervaring. In de open keuken zie je hoe het gepassioneerde keukenteam jouw favoriete gerecht klaarmaakt.

Of je nu kiest voor de eggs Benedict, Homemade Fluffy American Pancakes of een knapperige sandwich, elke hap is een smaakexplosie. De ambiance in de zaak vormt de perfecte topping.

Brunchen in BBC Hasselt

3. Bistro Briers

Bakkerij Briers is al meer dan 50 jaar gekend in Bilzen vanwege het overheerlijke brood en banket. Met name de rijsttaart blijkt legendarisch te zijn!

In Bistro Briers – een gerenoveerd herenhuis en vroegere dokterswoning - smul je van al dat ambachtelijk lekkers: verschillende soorten brood, gebak, koffiekoeken, granola, … Maak het zo uitgebreid als je zelf wilt.

In de zomer ontbijt je op het tuinterras dat een zicht biedt op park Petry, een stadspark aangelegd volgens de Engelse landschapsarchitectuur. Eindig je brunch met een ommetje doorheen dit park.

Bistro Briers aanvaardt de Visit Limburgcheque.

Brunchen in Bistro Briers in Bilzen

4. Eve'licious

Lekker lang tafelen en genieten van een uitgebreide lunch? Dan ben je bij Eve’licious aan het goede adres!

Op verschillende momenten stellen ze een overheerlijke brunch samen telkens volledig volgens een bepaald thema ingekleed. Denk aan Valentijn, Kerst, Pasen, Halloween, … Je doet je te goed aan de trendy, seizoensgebonden gerechten die allemaal huisgemaakt zijn. Je bestelt je brunch op voorhand en Eve’licious levert die bij jou thuis of op jouw logeeradres.

De nieuwe themabrunch komt binnenkort online, dus houd dit zeker in de gaten als je het niet wil missen!

Brunch van Eve'licious in Sint-Truiden

5. Bartalacarte

Heb je zin in een wel heel unieke brunch? Bartalacarte - La cabane des bon vivants biedt het hele jaar door een bourgondische in- en outdoorbeleving net buiten het centrum van Hasselt. De chef bereidt zijn gerechten op de verschillende buitenkeukens.

Voor groepen vanaf 6 personen worden de vuren aangestoken voor een heerlijke brunch in de buitenlucht. Al geniet je bij regenweer van een warm welkom in de binnenruimte.

Doe je tegoed aan smaakvolle gerechten zoals buikspek en spiegelei op de Ofyr, verrukkelijke balletjes in tomatensaus uit de Dutch oven, een tortilla-omelet, Griekse yoghurt met honing, een Elzasser croque aangevuld met vers fruit en een keuze uit warme dranken.

Bartalacarte brunchen in Hasselt