31-01-2024

25x smullen van pannenkoeken in Limburg

Ben je op zoek naar een plek waar je lekkere pannenkoeken kan eten? Als afsluiter van een dagje weg met de kinderen of na een stevige wandeltocht door de Limburgse natuur is deze zoete lekkernij de spreekwoordelijke kerst op de taart … of kriek op de pannenkoek. We tippen jou 25 pannenkoekencafés en -restaurants in de regio.

1. Koffie- en eethuis Gepetto

Vlakbij C-mine Genk, in de welgekende Vennestraat, baten Thomas en Eline koffie- en eethuis Gepetto uit. Op het verwarmde terras geniet je ook in de winter van een pannenkoek, geflankeerd door een koffietje of warme chocolademelk.
Vennestraat 123 in Genk
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

2. Huize Jammeties

Het Nationaal Park Hoge Kempen is met zijn 12.000 ha aan unieke natuur een waar wandelwalhalla. Op amper twee kilometer van de hoofdtoegangspoort Terhills bakken ze in Huize Jammeties verse pannenkoeken.
Langstraat 67 in Maasmechelen
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

Pannenkoeken eten in ijssalon Huize Jammeties in Maasmechelen

3. Ijssalon ‘t Kasteeltje

Na de beklimming van de mijnterril doe je opnieuw krachten op in ’t Kasteeltje. Een heerlijk bolletje ijs bij je pannenkoek? Het verse hoeveijs is afkomstig van de 15 geitjes die er rondlopen. De kinderen houden zich bezig op de kleine, veilig omheinde speeltuin.
Vennestraat 15 in Beringen
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

4. De Hartenberg

Na of tijdens je fietstocht doet het deugd om te pauzeren met wat lekkers voor je neus. Fiets je in Bilzen tussen knooppunt 66 en 67, dan fiets je ergens halverwege, aan de kerk van Eigenbilzen, langs De Hartenberg.
Hartenberg 1 in Bilzen
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

5. Den Ambi

Pal in het centrum van Tongeren kan je terecht in Den Ambi voor een goede pannenkoek. Meteen de ideale uitvalsbasis om de historische stadskern te verkennen. De culturele parels bevinden zich op wandelafstand.
Veemarkt 2 in Tongeren
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

6. De Weyer

Aan fietsknooppunt 122 in Kortessem passeer je sportpark De Weyer . In het eetcafé ben je tussen 14u en 17u welkom voor een pannenkoek.
Oud Mersenhoven 15 in Kortessem
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

7. Brunchroom Zusjes

In het Voerense dorp Moelingen ligt het de sfeervolle brunchroom en ijssalon Zusjes. De aangename ambiance laat je je direct thuis voelen. De pannenkoeken komen met heerlijke toppings naar keuze. Ook poffertjes staan op de kaart!
Voerenstraat 52 in Voeren
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

8. Taverne The Passage

Wanneer je passeert aan The Passage is het zeker de moeite om je neer te vlijen in deze gezellige taverne voor een huisgemaakte pannenkoek.
Steenweg 179 in Heers
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

9. Theatercafé

Na een bezoek aan het Hasseltse stadscentrum is het Theatercafé de plek waar je heerlijke pannenkoeken kan eten. Gelegen in het stadspark geniet je toch van wat rust en groen midden in de provinciehoofdstad. Bij goed weer gebeurt dat zelfs op het terras. De piratenboot en andere speeltuigen houden de kinderen wel even bezig.
Kunstlaan 5 in Hasselt

Stapel pannenkoeken

10. Taverne Koe-vert

Meer richting de stadsrand zorgt domein Kiewit voor de ideale gezins- of wandeluitstap. Wandelroutes van verschillende afstanden brengen je tot in Bokrijk en weer terug. Kinderen ravotten in de speeltuin en leren de dieren van de kinderboerderij kennen. En de pannenkoeken? Die vind je in Taverne Koe-vert.
Putvennestraat 110 in Hasselt

11. Ijssalon Ijsmeesters

Een paar kilometer verderop zijn ze bij ijssalon Ijsmeesters niet alleen meester in het draaien van het beste huisbereide ijs, ook verrukkelijke pannenkoeken staan op de menukaart.
Landwaartslaan 70 bus 1 in Genk

12. Taverne Trammelant

Taverne Trammelant ligt perfect tussen de natuurgebieden Bergerven en Duinengordel in. Je gaat eerst wandelen in het ene, om na een pannenkoekpauze het andere gebied te gaan verkennen.
Sint Dionysiuskerkstraat 2 in Maaseik

13. Tievis Bistro

Na een stevige wandeling door Thorpark of de Ophovenderheide stil je jouw zoete honger in de Tievis Bistro.
Groenstraat 11 in Oudsbergen

14. ‘t Stampertje

In Kinrooi wandel je door het natuurgebied Zig en Goort voordat je de benen onder tafel steekt bij brasserie en ijssalon ’t Stampertje.
Lakerweg 58 in Kinrooi

15. Taverne De Mijnwinning

Na het beklimmen van de mijnterrils van Beringen heb je zoveel calorieën verbrandt, dat een zoete zonde heus wel mag. Rep je daarvoor naar Taverne De Mijnwinning.
Koolmijnlaan 141 in Beringen

Sfeerbeeld pannenkoeken

16. ‘t Kelshof

In de fruitstreek probeer je best eens een pannenkoek met vers fruit of lokale stroop uit. Heerlijk!  Sluit een mooie boswandeling doorheen het domein van Nieuwenhoven af in het gezellige ’t Kelshof.
Nieuwenhoven 1 in Sint-Truiden

17. Chopin/M37

In hartje Bilzen schuiven zoetekauwen in de namiddag aan tafel in Chopin/M37. Kies voor de Bilzerse pannenkoek voor een lik seizoensjam als topping. De Haspengouwse versie bevat appel en siroop van Grote Spouwen.
Markt 39 in Bilzen

18. Fragola

Een stop bij Fragola is dan weer de perfecte afsluiter na een wandeling door het Bellevuebos in Kortessem.
Beemdstraat 34 in Kortessem

19. Taverne Relax

De Teut is vooral populair in augustus en september vanwege de uitgestrekte heidevelden die dan bloeien, ook de rest van het jaar is dit prachtige natuurgebied de moeite waard. Op een boogscheut ligt Taverne Relax en dat is exact het enige wat je hoeft te doen: relaxen – met een pannenkoek voor je neus natuurlijk.
Oppelsenweg 77 in Zonhoven

20. ‘t Bakhuis

Zak je helemaal af naar de Voerstreek om te gaan wandelen? Doe je tegoed aan de verse pannenkoeken van ’t Bakhuis.
Ulvend 3 in Voeren

Een stapel lekkere pannenkoeken

21. Latte’s

Op de steenweg tussen Tongeren en Riemst stop je voor een zoete snack aan de gezellige tearoom Latte’s.
Tongersesteenweg 182 in Riemst

22. Koffiehuis Cash&Co

Heb je al een hele dag Nationaal Park Bosland verkend? Dan is een rustpauze welgekomen. In koffiehuis Cash&Co staan ze klaar om jou een heerlijke pannenkoek met koffie of warme chocolademelk te serveren.
Lindelsebaan 254 in Pelt

23. Lanterfant

Stap onder de slurf van de olifant door en zet je naar op het mooie terras van café Lanterfant voor een ontspannen moment. Van maart tot en met september geniet je van de gezelligheid en, uiteraard, van de pannenkoeken.
Langenakker 128 in Wellen

24. De 2 Spanten

Aan de rand van Duinengordel ligt de rustieke boerderij van De 2 Spanten. Bij zonnig weer is het ruime terras met uitzicht over de groene weilanden de leukste plek. Maar ook in het landelijke interieur binnen of in de veranda is het gezellig om je pannenkoek op te smikkelen.
Dampstraat 41 in Oudsbergen

25. ‘t Winnerhof

Een bolletje vers hoeve-ijs op je pannenkoek? In het rustige Hechtel-Eksel zet je koers richting ’t Winnerhof voor een zoete zonde. Warme krieken of warme appeltjes kan je er ook bij bestellen.
Winnerstraat 88 in Hechtel-Eksel