01-11-2024

3x (h)eerlijke groenten op je bord

Seizoensgebonden producten, plantaardige lekkernijen, pure smaken en frisse kleuren, deze vegetarische restaurants creëren de lekkerste gerechten op basis van groenten. Laat je verrassen door deze heerlijke groene keuken.

De Poorterij

Vanuit de tuin, recht op je bord. Bij restaurant De Poorterij geniet je van verse lokale producten midden in de prachtige Maasvallei. Als beste Groenterestaurant van 2024 volgens Gault&Millau mag je je verwachten aan smakelijke creaties met seizoensgebonden en plantaardige ingrediënten. Het Belgisch-Nederlandse duo Rudi en Patricia toveren graag het beste op tafel met lekkere producten uit beide Limburgen. Smakelijk!

Langstraat 10, 3650 DILSEN-STOKKEM

Groentetuin  de poorterij

Vangroenten

Midden in het gezellige Runkst, op wandelafstand van hartje Hasselt, schuif je aan tafel bij Vangroenten. Kaat, de chef des huizes, ontvangt je graag met haar (h)eerlijke seizoensgebonden, biologische én lokale gerechten. Proef de creativiteit en liefde op je bord en laat je verrassen door de vegetarische (of indien gewenst veganistische) keuken. Deze pure smaken zijn nog lekkerder in combinatie met de bijpassende natuurwijnen. Bon Appétit!

Runkstersteenweg 39, 3500 HASSELT

Vangroenten

De Preuverie

Vroeger gespecialiseerd in grootmoeders kost, nu meester in verfijnde plantaardige delicatessen. Chef Peter Van Brussel experimenteert graag met groene producten op de kaart van De Preuverie en is daarmee een hotspot voor vegetariërs, veganisten, maar ook vleeseters. Met zijn diverse gerechten wil hij bruggen bouwen tussen de verschillende eetvoorkeuren. Laat je via de unieke smaken en kleuren van zijn plantaardige gerechten inspireren en verleiden tot vegan of veggie. Ga op culinaire ontdekkingsreis in De Preuverie in Hasselt en proef het zelf.

Paardsdemerstraat 21 bus 1, 3500 HASSELT

De Preuverie