01-09-2023

Deze 4 restaurants serveren multiculturele gerechten

Zin in een andere keuken dan de Belgische? In Limburg maak je een culinaire rondreis bij deze vier restaurants. Deze Japanse, Griekse, Zuiderse en zelfs Afrikaanse restaurants schotelen je typische gerechten voor uit hun cultuur. Proef de wereld op je bord!

Oishii - Sushi, Grill & More

Als eerste sushi- en Japans restaurant in Limburg is Oishii – Sushi, Grill & More het proberen zeker waard. De naam vertelt het dan ook zelf: Oishii betekent heerlijk. De Japanse sfeer hangt hier in de lucht of je nu binnen, buiten op het terras of aan de bar zit.

Al vanaf 2003 verovert het uitgebreide menu vele sushiliefhebbers hun harten. Op de menukaart prijken Japanse gerechten zoals gegrilde vis, wok, poké bowls én uiteraard sushi! Van traditionele sushi tot een nieuwe stijl sushicreaties waarvan Best Friend’s Roll, Volcano Roll en Crunchy Tuna Roll enkele voorbeelden zijn. Wil je zelf de rolls leren maken? Volg een sushi-workshop en probeer Oishii te evenaren (al zal dat wel moeilijk worden).

Waar: Zuivelmarkt 21 in Hasselt
Wanneer: Op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag open van 12u. tot 14u. en van 17.30u. tot 22u., op zaterdag open van 12u. tot 22.30u.

Sushi bij Oishii in Hasselt

De Griekse Frituur - O Geros

In de schaduw van C-mine ligt de Vennestraat waar alle geuren en kleuren je zintuigen prikkelen. Zo lokt de geur van De Griekse Frituur - O Geros je naar binnen. Je wordt warm onthaald door de typische Griekse gastvrijheid 'kerasma', net alsof je thuiskomt bij je eigen familie.

Hier staat ondertussen de derde generatie, Vallina en Sari, achter de kookpotten om ervoor te zorgen dat je culinair geniet aan een gemoedelijke familietafel. Zo serveren ze sinds 1974 Griekse specialiteiten met een culinaire twist. Of neem de smaken en sfeer mee voor een Griekse avond bij jouw thuis. Afsluiten doe je uiteraard met een ouzo!

Waar: Vennestraat 1 in Genk
Wanneer: Op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open van 17u. tot 21u.

Ouzo bij het Grieks restaurant O Geros in Genk

Restaurant ZUID

Nog helemaal in vakantiestemming? Bij restaurant ZUID blijft dit gevoel zeker nog hangen! Alles ademt hier het zuiden: het interieur, de gastvrijheid en zelfs de uitbaters. De passie zit diepgeworteld door hun zuiderse roots die ze van hun Italiaanse en Marokkaanse familie hebben meegekregen.

Met zwoele muziek op de achtergrond word je al warm gemaakt bij het kiezen van de gerechten. Een menukaart vol zuiderse gerechten met verse producten, zuiderse kruiden en geuren maken het kiezen moeilijk. Italiaanse pasta’s, Marokkaanse tajine of Turkse Baklava als dessert. Is de keuzestress toch te groot? Deel dan gezellig een Italiaanse of Zuiderse tafel met elkaar.

Waar: Fletersdel 1 in Genk
Wanneer: Van maandag tot zaterdag open van 18u. tot 22u.

Zuiders eten bij restaurant ZUID in Genk

Restaurant Safari

Dit type restaurant is uniek in zijn soort. Restaurant Safari is het enige Afrikaanse restaurant in Limburg. De Congolese chef-kok Sandra laat je kennismaken met haar cultuur via de gerechten en de sfeer. Dankzij het kleurrijke interieur en de Afrikaanse details in de zaak komt de ongedwongenheid van Afrika naar voren.

Exotische dieren die je tijdens een safari zou kunnen tegenkomen, krijg je hier niet op je bord geserveerd. Toch vervelen je smaakpillen zich zeker niet en worden ze geprikkeld door de exotische smaken. Gefrituurde bakbanaan, gegrilde geit en typische groenten van het hele continent.

Waar: Koningin Astridlaan 30 in Hasselt
Wanneer: Op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag open van 17u. tot 22u., op vrijdag en zaterdag open van 16u. tot 23u.

Afrikaans Restaurant Safari in Hasselt