Koe-vert Kiewit

Koe-vert is een taverne gelegen in het prachtige natuurdomein Kiewit, de groene long van Hasselt.

Koe-vert biedt via zelfbediening gerechten en dranken aan waarin bio-, lokale en fair trade producten dé aandacht krijgen.

Op onze drankkaart bieden we een uitgebreid assortiment aan biologische en fair trade sapjes aan. Ook onze bierkaart biedt elk wat wils: van biologische streekbieren tot de verfrissende klassiekers. De wijnen die we schenken komen uit het fairtrade aanbod van Oxfam. En we blijven steeds aan ons aanbod werken. Wie een kleine honger of dorst wil stillen, kan terecht aan de Fairtrade automaat aan de ingang.

De groenten, het lekkere brood, het gebak, het (spelt)meel, de eieren,…van vzw De Wroeter vormen de basis voor de bereide gerechten. Lokale producten krijgen bij ons een belangrijke plaats in de keuken.
Met een beperkte kaart probeert Koe-vert toch voor iedere bezoeker wat lekkers aan te bieden. Je kan bij ons elke dag terecht voor dagsoepen, pasta’s (ook volkoren of glutenvrij), croques, hartige en zoete pannenkoeken,…

Ook de dessertliefhebbers hebben genoeg keuze: schepijs om bij weg te smelten (dankzij onze collega’s van De Winning), een smakelijk stukje taart of iets kleins zoet om te knabbelen zoals onze Wroeter-koekjes.
.
Koe-vert, een afdeling van vzw De Wroeter, zet in voor duurzame tewerkstelling.

Kortom, Respect voor mens & natuur, daar gaan wij voor!

Faciliteiten

Aanbod streekgerechten/producten
Buggyvriendelijk
EHBO-koffer aanwezig
Fietsreparatieset ter beschikking
Groepen zijn welkom mits reservatie
Kinderstoel
Maaltijden aangeboden in de uitbating
Oplaadpunt voor elektrische fietsen
Picknicken kan mits consumptie
Snacks (beperkte kaart)
Speeltuin of speelruimte
Streekdranken
Streekgerechten
Terras
Vegetarisch aanbod
Verschoningshoekje
Verwarmen babyvoeding