15-07-2020

Een glaasje wijn? Of liever een biertje?

Ben jij een liefhebber van bier of wijn? Breng dan zeker en vast eens een bezoekje aan één van de Limburgse brouwerijen en wijndomeinen.

Brouwerij Wilderen bij Sint-Truiden

1. Brouwerij Wilderen

Gezellig genieten van Wilderse biertjes, gin, whisky en jenever doe je in Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen. Je kan hier ook perfect met de kids naartoe komen. Terwijl jij buiten heerlijk geniet van een drankje op het terras, leven de kleinsten zich uit in de zandbak en speeltuin.

Man schenkt wijn uit op Wijndomein Kitsberg bij Heers

2. Wijndomein Kitsberg

Op het Wijndomein Kitsberg in Heers leiden de wijnbouwers je met veel enthousiasme rond op hun wijndomein. En uiteraard kan je van hun wijnen proeven op het terras.

Wijndomein Marsnil bij Heers

3. Wijndomein Marsnil

Een tweede wijndomein gelegen in Heers is Wijndomein Marsnil. Combineer een rondleiding over het domein met een wijndegustatie of met een lunch of diner. Je reserveert best wel even op voorhand.

Vijvertuin bij Wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst

4. Wijnkasteel Genoels-Elderen

Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein van het land. Met de gids bezoek je de wijngaarden, de stokerij, de wijnkelders en zo veel meer. Op het gezellige terras is het heerlijk vertoeven met prachtig zicht op de tuin met vijver.

Man drinkt wijn op Wijndomein Aldeneyck

5. Wijndomein Aldeneyck

In het pittoreske Maasdorpje Aldeneik ligt het wijndomein Aldeneyck. Elke zaterdag proef (en koop!) je de zelfgemaakte wijnen. Uiteraard is het ook mogelijk om een rondleiding door de wijngaarden te krijgen.

Kasteelbrouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren

6. Kasteelbrouwerij Ter Dolen

Geniet van heerlijk zelfgebrouwen biertjes in Brouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren. Tijdens een brouwerijbezoek ontdek je de verschillende stappen van het brouwproces van deTer Dolen abdijbieren.

Achelse trappist in St. Benedictusabdij: De Achelse Kluis

7. St. Benedictusabdij: De Achelse Kluis

Helemaal in het noorden van Limburg, vlak aan de grens met Nederland, ligt de St. Benedictusabdij De Achelse Kluis. Hier proef je van de authentieke Achelse trappist, rechtstreeks getapt van het vat. In de zomer zoek je een plaatsje uit in zonovergoten terras van de abdij.