Een museum is de ideale plek om je te verschuilen voor heel slecht of heel heet weer. Deze 7 musea laten je niet in de steek deze zomervakantie.

Groep bekijkt expo 'Wonder Woman' in het Modemuseum in Hasselt

1. Modemuseum Hasselt

Aan een portie girl power geen gebrek in de nieuwe tentoonstelling van het Modemuseum. “Wonder Woman” neemt het werk van sterke vrouwelijke ontwerpers onder de loep waardoor dé echte fashionistas hun ogen de kost geven.

 

Bezoekers bekijken multimedia in het Jenevermuseum in Hasselt

2. Jenevermuseum Hasselt

Al meer dan 500 jaar brouwen stokers jenever, steeds op zoek naar dé perfecte variant. Ontdek tijdens je bezoek het verhaal van dit drankje en maak op het einde een pitstop in het Proeflokaal, een heuse jeneverbar waar je de échte Hasseltse jenever kan proeven. Schol!

 

Apothekerskast in het Apotheekmuseum in Maaseik

3. Musea Maaseik

Maaseik is de cultuurparel van het Maasland. Ga hier dus zeker op museumtrip. Musea Maaseik bundelt drie musea: Regionaal Archeologisch Museum, de oudste privé-apotheek en de kerkschatten van Sint-Catharina. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het Maasland en kom gegarandeerd verwonderd buiten.

Gebouw en tuin van Kunstencentrum Z33 in Hasselt

4. Kunstencentrum Z33

Verborgen in het begijnhof van Hasselt vind je het kunstencentrum Z33. Hedendaagse kunst en vormgeving krijgen hier een podium. Deze zomer kan je heerlijk vertoeven in de begijnhoftuin waar het makerscollectief ConstructLab bouwt aan een tijdelijke zomerse ontmoetingsplek.

 

LABIOMISTA van Koen van Mechelen in Genk

5. LABIOMISTA

De voormalige zoo en de oude mijnsite van Zwartberg werd de afgelopen jaren getransformeerd tot LABIOMISTA. Tuimel in de wereld van kunstenaar Koen van Mechelen en vind je weg tussen de (levende) kunstwerken en installaties rond maatschappelijke onderwerpen.

 

Zicht op het Emile Van Dorenmuseum in Genk

6. Emile Van Dorenmuseum

Met een mooi zicht over de Molenvijvers bouwde de Brusselse landschapsschilder Emile Van Doren in 1840 een villa die hij “Le Coin Perdu” noemde. Nu is dit een museum dat zijn werk tentoonstelt en ook hedendaagse kunstenaars aan bod laat komen die zich laten inspireren door het landschap.

 

Duitse helm van 'Slag der Zilveren Helmen' in Halen

7. Museum “Slag der Zilveren Helmen”

Op 12 augustus 1914 vond de Slag der Zilveren Helmen plaats. Een groot gevecht  dat als enige Belgische overwinning op de Duitsers gerealiseerd werd zonder hulp van de geallieerden. In het museum in Halen ontdek je alles hierover.

Hoogtepunten

Modemuseum Hasselt - Modemuseum Hasselt

Modemuseum Hasselt

Hasselt & omgeving
Jenevermuseum - Affiches

Jenevermuseum

Hasselt & omgeving
Dienst Musea - Toerisme Maaseik - de Markt in Maaseik

Dienst Musea - Toerisme Maaseik

het Maasland
Emile Van Dorenmuseum: Huis van landschap en kunst - Emile Van Dorenmuseum

Emile Van Dorenmuseum: Huis van landschap en kunst

de Limburgse Kempen
Museum Slag Der Zilveren Helmen - Zilveren Helm

Museum Slag Der Zilveren Helmen

de Limburgse Kempen
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis