16-12-2020

Wat doen in de kerstvakantie?

Verlicht Alden Biesen bij Bilzen Mysteries

De kerstvakantie zal dit jaar anders zijn dan anders. Geen gezellige kerstmarkten, geen Winterland in Hasselt en ook geen Winteravonden in Bokrijk. Toch zijn er dit eindejaar ook nog leuke activiteiten gepland die je in alle veiligheid kan doen en die alsnog voor dat warme, gezellige kerstgevoel zorgen.

Sint-Truiden by Lights

Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt Sint-Truiden vanaf zonsondergang een magisch verlichte plek. Wandel doorheen de stad langs een parcours van vijf kilometer en zie hoe mooi verschillende monumenten en historische gebouwen opgelicht en uitgelicht worden. De wandeling is ook voor gezinnen met kinderen perfect te doen. Wil je er voor de kids een extraatje aan geven? Haal dan bij Toerisme Sint-Truiden de schatkaart af, neem je zaklamp mee en speur samen naar de verborgen schat.

Ga naar Sint-Truiden by Lights

Bokrijk als winterwandelpark

Bokrijk is nog tot en met 3 januari dagelijks van 10 tot 16 uur geopend als winterwandelpark. Je wandelt via een vaste wandelroute van twee uur doorheen het Openluchtmuseum. Zo moet je geen wandelaars kruisen en kan je een veilige afstand van anderhalve meter bewaren. Heel handig is de druktebarometer op de website van Bokrijk die je op voorhand kan checken. Zo weet je zeker dat je niet in een te druk park terechtkomt. Kinderen ravotten urenlang in de grote openluchtspeeltuin.

Wandelen in Bokrijk

Shoppen in Maasmechelen Village

Maasmechelen Village baadt ook dit jaar volledig in de authentieke kerstsfeer. Dat maakt jouw winkelervaring nog magischer. Schitterende lampjes, de mooiste kerstdecoratie en heerlijk geurende kerstbomen, alles om dat kerstgevoel helemaal naar boven te halen. En tegelijkertijd shop je die laatste kerstcadeautjes snel bijeen. Vergeet zeker je mondmasker niet en lees de richtlijnen op de website van Maasmechelen Village goed na. De drukte in het winkeldorp wordt constant gemonitord zodat je er niet ‘over de koppen’ moet lopen.

Ik wil shoppen in Maasmechelen Village

Maasmechelen Village

Expeditie Bilzen

Expeditie Bilzen, dat zijn maar liefst drie pop-up langeafstandswandelingen van gemiddeld 25 kilometer. Je start en eindigt je wandelroute aan het oude stadhuis op de Markt. De routes zijn volledig bewegwijzerd en bieden een afwisseling van natuur en erfgoed. ‘s Avonds is Bilzen Mysteries een gezellige afsluiter van de dag. Jan Decleir neemt je als Heer van Biesen op pad door de geschiedenis van Landcommanderij Alden Biesen. Een beeld-, klank- en lichtspel dat je moet gedaan hebben.

Op expeditie in Bilzen of naar Bilzen Mysteries

Winterwonderland in de etalages in Hasselt

De winkeletalages van Hasselt komen tot leven dit eindejaar. Een wandelroute doorheen de binnenstad brengt je langs de mooie en interactieve etalages. Druk op de knop en zet de kerstdeuntjes en -taferelen in beweging. Van de Blauwe Boulevard tot aan het Limburgplein: spot jij ze alle twaalf locaties? Je kan ook iets winnen. Doe mee aan de quiz, los tien vragen op en win een Hasseltbon. Niet alleen de etalages, maar ook de meer dan honderd kerstbomen verspreid over de stad zorgen ervoor dat je volledig in kerststemming komt.

Bekijk de kerstige etalages in Hasselt

Openluchttentoonstelling #Boslandinbeeld

Nog tot eind dit jaar kan je de openluchttentoonstelling Bosland in Beeld bekijken. Verschillende fotografen hebben deze zomer Bosland op de foto gezet en deze kiekjes staan nu in het Heesakkerpark opgesteld. Niet genoeg gewandeld? Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen waar je jezelf dus gemakkelijk kilometers lang warm wandelt. Nog een welkom opwarmertje is de Bosland Tree Gin, geen standaardgin, maar eentje die je laat proeven van de natuur.

Bezoek de openluchttentoonstelling in Bosland

Ganzen op een bevroren meer in de Lommelse Sahara in de winter