18-06-2020

Op zoek naar avontuur op wielen? Hier moet je zijn!

De zomervakantie staat garant voor avontuur! Ook voor de snelheidsduivels zijn er genoeg activiteiten op wielen die bekoren. Hoe, wat, waar? Kijk snel verder!

vrouw daalt helling af met mountainbike

1. Mountainbiken

Scheur off road met je mountainbike door de Limburgse natuur. Op de terril van Beringen kies je een gemakkelijk of juist een uitdagend parcours om jezelf op de proef te stellen. Probeer zeker het 'skill park' uit, compleet met north scores en dirt. Doorkruis je liever het zand en de modder in een uniek natuurgebied? Dan is Nationaal Park Hoge Kempen iets voor jou. Leef jezelf helemaal uit op de stevige afdalingen en beklimmingen.

kinderen in karts op karting genk

2. Karting Genk

Een gezonde portie adrenaline mag deze zomervakantie niet ontbreken. Geen betere plaats om je hart sneller te laten slaan dan op het asfalt van Karting Genk. Scheur over het outdoorcircuit naar de overwinning. Ook kinderen groter dan 1m25 kunnen op een veilige manier racen.

Gezin op een railbike tussen Munsterbilzen en Gellik in Limburg

3. Railbike Limburg

Met het hele gezin op de railbike. Je fietst met een vierwieler door de prachtige natuur op een verlaten treinspoor van Munsterbilzen naar Gellik. Bij aankomst in Gellik kan je even uitblazen en gezellig lunchen op de picknickplaats. Nadien fiets je weer terug naar start. Een gegarandeerd succes bij de allerkleinsten én de ouders.

Groen wagentje in fruitboomgaard bij Bilzen

4. Groene wagentjes

De frisse lucht opsnuiven terwijl je geniet van het landschap? Het kan. Verken Bilzen en omstreken met de groene wagentjes. Kies één van de vele routes en ga met z’n allen gezellig op pad!

Groep met Vespa's aan het kasteel van Alden Biesen bij Bilzen

5. Huur een Vespa

Om je in La Bella Italia te wanen, hoef je niet ver te reizen. Met een Vespa krijg je meteen het gevoel dat je in Italië aan het rondtoeren bent. Trommel je vrienden of familie op en verken Limburg met een tocht langs de mooiste kastelen en adembenemende uitzichten. Maak je alvast klaar voor een onvergetelijke dag en huur een Vespa bij Vespafun of Vesparoute.com.

racen op circuit zolder

6. Circuit Zolder

Echte snelheidsduivels kunnen deze zomer terecht op het circuit van Zolder. Wist je dat je het circuit zelf kan verkennen met je auto, moto, fiets of skates? Ook kan je een ritje maken op de kartingbaan of de BMX-track uittesten. Zowel jong als oud leven zich hier helemaal uit.