08-04-2021

Met de fiets door Bosland

Een fietstocht maken door Bosland, dan kom je vooral heel veel bos, prachtige stukken natuur en de unieke fietsbeleving 'Fietsen door de Bomen' tegen. We nemen je mee op sleeptouw op deze route die volledig over het Limburgse fietsroutenetwerk loopt.

Fietsen door Bosland

Eerst 'Fietsen door de Bomen' in Bosland

Start in het centrum van het landelijke Hechtel aan knooppunt 515 voor een grotendeels vlakke fietstocht. Grotendeels, want na nog geen tien kilometer fietsen wacht je aan knooppunt 272 al meteen een letterlijk én figuurlijk hoogtepunt. Op het fietspad van 'Fietsen door de Bomen' in Bosland cirkel je in totaal zo een tien meter de hoogte in, tot de boomkruinen langs je door suizen.

Duitse Militaire Begraafplaats in Lommel

Duitse Militaire Begraafplaats in Lommel

Aan knooppunt 255 wijk je even van de route af. De Duitse militaire begraafplaats in Lommel is een serene plek waar vele Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog hun laatste rustplaats kregen. Het is de moeite waard om hier een tussenstop in te lassen.

Korte wandelpauze in Resterheide

Na een moment van stilte en verwondering hervat je de tocht en fiets je kilometers lang door bosrijk gebied. Bosland is dan ook het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. Wanneer je al dik dertig kilometer in de benen hebt, strekt De Resterheide zich voor je uit. Een prachtig wandelgebied met vooral de Begijnenvijvers als centraal punt. Tijd om van de fiets te stappen voor een korte wandeling door het groen.

Vrouw in hangmat in wandelgebied In Den Brand in Bosland

Door het zand van In Den Brand

Nu gaat het vlot richting het eindpunt. Wil je nog een laatste keer de benen strekken? Maak dan een ommetje door In Den Brand, een zanderig natuurgebied met landduinen en naaldbossen. Met de mountainbike zou je dit gebied al fietsend kunnen verkennen. Anders parkeer je je fiets aan het startpunt en ga je te voet op pad.

Extra tip: leen een hangmat

In Bosland zijn er talloze plekjes om even stil te staan en uit te rusten. Om dit moment nog meer ontspannen te maken is het mogelijk om een hangmat te lenen. Hang deze op op jouw favoriete plek en geniet van de rust en de natuur zolang je wilt.

Deze fietsroute zelf doen?

De fietslus is ongeveer 35 kilometer. Start aan Parking De Schans in Hechtel-Eksel en volg de knooppunten:

515 - 258 - 257 - 272 - 255 (ommetje richting 264 voor de Militaire Begraafplaats) - 254 - 256 - 247 - 248 - 05 - 517 - 516 – 515

 

Vrouw aan Fietsen door de Bomen in Bosland