14-09-2021

Herfstwandelingen

Wandelpad in een herfst landschap in de Voerstreek

Volgens sommigen is de herfst het allermooiste wandelseizoen. En daar zit iets in. De mooi gekleurde bomen, de geur van het bos, een aangenaam herfstzonnetje. Je zou gek zijn om binnen te blijven zitten.

1. Trek het bos in

Het bos is dé wandelplek bij uitstek in de herfst. De vrolijk gekleurde blaadjes, de rust, de natuur die zich overduidelijk opmaakt voor een winterslaap. Je wordt er zelf ook zen van.

2. Op pad met een gids

In de herfst worden er heel wat geleide wandelingen georganiseerd. Een gids neemt je mee doorheen de veranderende natuur en vertelt daarbij de leukste weetjes.

3. Wandel door de mooiste natuurgebieden

Uiteraard hoef je niet voor een georganiseerde wandeling te kiezen en kan je op eigen houtje op pad gaan door de Limburgse natuur. De verschillende natuurgebieden in Limburg vormen in deze tijd van het jaar een prachtig kleurenpalet. Goed bewegwijzerde routes houden je op je pad.

Herfstige tip: Trek er eens net na een regenbui op uit, op het moment dat het herfstzonnetje door de wolken piept. De kleuren en de geuren van het bos zijn dan zo intenser. En het is zo rustig in de natuur omdat iedereen binnen zit voor de regen. Stamp met je regenlaarzen door de natte bladeren.