01-08-2021

De perfecte uitvalsbasis voor je fietsvakantie

Wil je op fietsvakantie in Limburg? Deze logeeradressen liggen allemaal pal op of dichtbij het fietsroutenetwerk. Boek hier dus je verblijf voor een aangename fietstrip door heel Limburg.

Fiets door de Bomen vanuit vakantiecentrum De Lage Kempen

Fiets door de Bomen vanuit vakantiecentrum De Lage Kempen

‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland

Het perfecte vertrekpunt om de unieke fietsbeleving van ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland te ontdekken is Vakantiecentrum De Lage Kempen. Op minder dan 10 minuten fietsen zit je al tussen de boomkruinen te trappen. Kampeerders kunnen hier terecht met tent of mobilhome of verblijf in een van de vakantiechalets. Als je geen eigen fiets mee hebt, huur je die – ook kinderfietsen - ter plekke op het vakantiecentrum. Als dat niet gemakkelijk is!

Fietsen in de groene rand van Hasselt

De Bloonwinning is een gezellige B&B in een gerestaureerde vierkantshoeve. Het fietsroutenetwerk passeert hier pal voor de authentieke poort, netjes tussen knooppunt 177 en 178. Hier zit je zo centraal dat je een fietstocht door Hasselt en omstreken kunt afwisselen met een tocht door Haspengouw. Boek het ‘Fietsarrangement’ om onder andere een Fietskaart van Limburg en een lunchbox voor onderweg mee te krijgen. Een volledig uitgestippelde route met (heerlijke) tussenstops onderweg krijg je bij het arrangement ‘Fietsen door de groene rand van Hasselt’.

Fietsen door Haspengouw

Helemaal in het zuiden van Limburg, tegen de Waalse grens, ligt B&B Guestrooms De DubbelmolenHet startpunt voor een fietsrit in de omgeving van Tongeren, Riemst en zelfs Borgloon en Heers als je flink wat kilometers wilt doen. Wanneer je de deur van de B&B achter je dichttrekt, ben je meteen op het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 112 en 114. De Vlaamse Icoonroute de Heuvelroute komt hier ook langs, dus ideaal als tussenstop wanneer je deze meerdaagse route wilt doen.

Fietsen voor fijnproevers

Na een lange dag actief op de trappers, is het Krekershof de perfecte plek om thuis te komen. Een oase van rust gelegen op 5 km van het centrum van het pittoreske stadje Maaseik. Schuif je vermoeide benen onder tafel voor een lekker diner van gastheer Mark. Laat de spierpijn verdwijnen in de sauna of jacuzzi en laad je batterijen weer op in de comfortabele bedden. Zo ben je weer helemaal klaar voor een nieuwe dag vol fietsplezier. Het Krekershof ligt vlakbij fietsknooppunt 28, centraal tussen Kinrooi en Maaseik. Zelfs een tocht richting het Nederlandse Thorn is van hieruit goed te doen.

Gezelligheid troef in het Krekershof in Maaseik

Gezelligheid troef in het Krekershof in Maaseik

Fietsen door Nationaal Park Hoge Kempen

Op fietsvakantie met het hele gezin? Dan moet je bij Recreatieoord Wilhelm Tell zijn. Deze familiecamping die naast kampeerplekken ook glamping lodges, chalets en appartementen aanbiedt, ligt in de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Hoge Kempen. Vlak langs het fietsroutenetwerk, tussen knooppunt 528 en 529. Fiets door het prachtige natuurgebied van Duinengordel (een stevige helling is hier niet uitgesloten) of vertrek vanuit de toegangspoort Station As voor een fietstocht met een vleugje mijnverleden en veel dichte bossen.

Fietsen door de landelijke Limburgse Kempen

B&B Wabi Sabi in Peer ligt dichtbij het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 6 en 207. Je kan uiteraard je eigen route bepalen, maar vanuit deze B&B kan je ook enkele themafietsroutes van de stad Peer aanvatten die langs deze knooppunten komen. De Bruegelfietsroute leidt je al fietsend langs 8 verschillende reproducties van Pieter Bruegel de Oude en door de landschappen die hem geïnspireerd hebben.

Vanuit Wilhelm Tell ben je zo in Duinengordel

Vanuit Wilhelm Tell ben je zo in Duinengordel