16-03-2022

Fotogenieke plekjes langs het fietsroutenetwerk

Op en langs het Limburgse fietsroutenetwerk zijn regelmatig van die prachtige plekken te vinden die je even van je fiets doen stappen. Wij lijsten er alvast 10 voor je op. Vink ze allemaal af of ontdek er juist nieuwe. Vergeet dan zeker niet jouw foto te taggen met #altijdlimburg zodat wij ook kunnen meegenieten.

1. Helsheaven

Fiets naar knooppunt 169 om op deze eerste fotogenieke plek terecht te komen: Helsheaven. Dit zwevende kapelletje ligt op het hoogste punt van Helshoven, dus het is stevig trappen geblazen. Het uitzicht dat je te zien krijgt is de inspanning meer dan waard. Vooral tijdens zonsopgang kan je hier dromerige vergezichten fotograferen.

Deze fietsroute komt langs Helsheaven

2. Natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd

Tussen knooppunt 49 en 50 in Dilsen-Stokkem fiets je langs het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. De Maas en de Maasplassen vormen hier het perfecte decor voor een mooie foto. De mistige nevels boven het water in de ochtend, een zon die in het water verdwijnt in de avond. En overdag heb je ook nog de kans om de grazende konikpaarden en gallowayrunderen op de foto te zetten.

Deze fietsroute komt langs Negenoord-Kerkeweerd

3. De terrils van Thorpark

Stap tussen knooppunt 508 en 509 van je fiets ter hoogte van Thorpark, een wandelgebied achter de voormalige mijn van Waterschei. Strek de benen op een wandeling naar de top van de mijnterril en geniet van het weidse uitzicht dat je hebt over de omgeving gevuld met terrils, heide, en dennenbossen.

Deze fietsroute komt langs Thorpark

4. Landcommanderij Alden Biesen

Aan knooppunt 68 fiets je via de Maastrichterallee langs landcommanderij Alden Biesen. Hier ga je best in de remmen om een foto te maken, want de waterburcht is op zijn minst imposant te noemen. Met de strakke Franse tuinen of de romantische Engelse tuin op de voorgrond, zijn er verschillende invalshoeken van waaruit je het kasteel prachtig op de foto kan zetten.

Deze fietsroute komt langs Landcommanderij Alden Biesen

5. Spoorwegviaduct in Voeren

Het spoorwegviaduct beheerst het dorpsbeeld van Sint-Martens-Voeren. Het viaduct overspant de Voervallei. Aan knooppunt 424 vang je een eerste glimp op van dit bijzondere landmark. Ook in Remersdaal duikt het spoorwegviaduct in het landschap langs je op als je vanaf knooppunt 53 naar 426 fietst.

Deze fietsroute komt langs het spoorwegviaduct

6. be-MINE

In Beringen moet je zeker afstappen aan be-MINE tussen knooppunt 341 en 503. Beklim de Avonturenberg voor een fenomenaal uitzicht over de gebouwen en schachtbokken van de mijnsite. Vooral bij zonsondergang tekenen de windmolens in de achtergrond mooi af tegen de lucht.

Deze fietsroute komt langs be-MINE

be-MINE Beringen bij zonsondergang door Robin Reynders

7. Abdijsite Herkenrode

De Abdijsite van Herkenrode in Hasselt is nog zo een fotogeniek plekje. Fiets van knooppunt 237 naar 94 (of andersom) en je passeert zo aan de voordeur van de abdij. De prachtige historische gebouwen vormen de ideale achtergrond voor je volgende Instagramfoto.

Deze fietsroute komt langs Abdijsite Herkenrode

8. Vallei van de Kikbeekbron

Onderbreek je fietstocht even met een stop aan de Vallei van de Kikbeekbron ter hoogte van knooppunt 61. Een korte wandeling doorheen dit gebied leidt je naar een prachtig uitkijkpunt over het water.

Deze fietsroute komt langs de Vallei van de Kikbeekbron

9. ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk

Wie nog geen selfie heeft aan ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk kan daar best snel werk van maken. Aan knooppunt 91 kan je creatief aan de slag met je fotocamera om dit fietspad zo origineel mogelijk op beeld te zetten.

Deze fietsroute komt langs 'Fietsen door het Water' in Bokrijk

10. Duitse militaire begraafplaats

In Lommel ligt tussen knooppunt 255 en 264 de Duitse militaire begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog. Dit is een serene herinneringsplek waar je stil van wordt. Voor de grafzerken werd na de aanleg heide aangeplant. Tijdens de bloeiperiode zorgt dit voor een paarskleurig schouwspel.

Deze fietsroute komt langs de Duitse militaire begraafplaats