17-06-2022

Op fietsvakantie met deze meerdaagse fietstochten in Limburg

Met ons uitgebreid fietsroutenetwerk is een weekendje fietsen of een meerdaagse fietsvakantie zo gepland. Deze langeafstandfietsroutes werden al helemaal voor je uitgestippeld.

Fietslus: van fietsbeleving naar fietsbeleving

Twee dagen op de fiets (of drie als je het nog rustiger aan wilt doen), twee unieke fietsbelevingen, 131 kilometer: dat is onze ultieme fietstweedaagse. Je start op Domein Kiewit in Hasselt en zet meteen koers naar Bokrijk waar je dwars door de vijver trapt op het fietspad ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Je zit op dat moment midden in de natuur van De Wijers, een uitgestrekt vijvergebied. Via de bossen van Zonhoven en Houthalen-Helchteren maal je de kilometers af richting Hechtel-Eksel. De eerste dag zit erop.

Koppel fiets door het water in Bokrijk

Na een stevig ontbijt is het tijd om de tweede etappe aan te vangen. Gisteren heb je al een eerste voorsmaakje gekregen van Bosland, vandaag trekken we nog dieper het bos in. Al na een paar kilometer zie je de bordjes die je naar de tweede unieke fietsbeleving leiden, ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Dit cirkelvormige fietspad loodst je tot in de kruinen van de bomen. Heel bijzonder! Vanaf daar buig je af richting het zuiden. Het mijnerfgoed van Beringen en Heusden-Zolder is ook nog een absolute topper op je fietstocht. Nog een laatste doortocht door de vijvers van De Wijers en je fietst onze provinciehoofdstad weer binnen. Je passeert hier de imposante abdijsite van Herkenrode. 

Uiteraard kan je op een andere plek op de lus vertrekken, de route in twee richtingen fietsen en zelf kiezen hoeveel kilometer je per dag wilt afleggen. Wij geven de knooppunten, jij bepaalt jouw fietsvakantie!

Bekijk de route ‘Van fietsbeleving naar fietsbeleving’

De Icoonfietsroutes

Vlaanderen telt in totaal 9 Icoonfietsroutes. Langere tochten die je langs de mooiste plekjes brengen en voor heel wat fietsplezier zorgen. In Limburg vind je 3 van die fietsroutes terug. Deze routes hebben naast de normale bewegwijzering met knooppuntbordjes ook nog hun eigen specifieke bordaanduidingen. Zo weet je zeker dat je op de juiste weg zit!

De Maasroute in het oosten volgt de loop van de Maas voor 75 km. Je start in Kanne (Riemst) en fietst langs de oevers van de Maas en de verschillende authentieke Maasdorpjes tot in het Nederlandse Osen. Onderweg steek je hier en daar de rivier over en fiets je een stuk over Nederlands grondgebied. De fietsknooppunten sluiten hier heel mooi aan op ons fietsroutenetwerk.

Konikpaarden in de Maasvallei

Het Limburgse gedeelte van de Kempenroute is 116 km en loopt dwars door de Limburgse Kempen Maasmechelen tot Lommel. De volledige route loopt verder door richting Antwerpen. Mijnerfgoed en de diverse Kempische natuur vormen het decor van je fietstocht.

De Heuvelroute ten slotte belooft – zoals de naam al doet vermoeden – stevige klimmetjes in een glooiend landschap. Het volledige tracé loopt van het Limburgse Voeren tot het West-Vlaamse Poperinge. Als je in Limburg wilt blijven keer je terug ter hoogte van Sint-Truiden. Het Limburgse deel is 100 km lang en zeker wel pittig te noemen (vooral in de Voerstreek is een elektrische fiets of stevig getrainde kuiten een must).

Bekijk de Limburgse Icoonfietsroutes

Fiets door heel Limburg in 6 etappes

Zin in een langere fietsvakantie doorheen heel Limburg? Dan is de fietszesdaagse ‘Fietsen door filmdecors’ iets voor jou. In zes etappes verken je alle regio’s van onze provincie. Start- en eindplaats is Abdijsite Herkenrode in Herkenrode, al staat het je natuurlijk vrij om met een andere etappe te beginnen. Op de tweede etappe fiets je door de heuvelachtige Voerstreek. Deze rit vang je dus best alleen aan wanneer je of een elektrische fiets of getrainde benen hebt.

Bekijk alle etappes van ‘Fietsen door filmdecors’

Koppel fietst bij zonsondergang door de fruitboomgaarden van Haspengouw

Nog meer fietsen? Uiteraard kan je ook meerdere kortere fietslussen met elkaar combineren. Bekijk alle uitgetekende fietsroutes. De touwtjes liever helemaal in eigen handen? Bepaal je route zelf via onze online routeplanner.