Limburg ligt bezaaid met prachtige landschappen die zo het decor kunnen vormen van een Hollywood-film. Fiets doorheen deze filmische landschappen tijdens een meerdaagse fietstocht. Zes etappes die je letterlijk doorheen heel Limburg leiden. Kies je favoriete dagetappe of combineer ze in een zesdaagse vakantie. Ready...Set...Action! 

Kind aan uitkijkpunt Helsheaven in Borgloon

Etappe 1: Haspengouw

van Hasselt naar Riemst
Op het binnenplein van Abdijsite Herkenrode in Hasselt trappen we onze Ronde van Limburg af. We fietsen door het fruitige Haspengouw. Via Tongeren komen we uiteindelijk uit in Riemst waar de finish ligt aan de brug over het Albertkanaal in Kanne.

Bekijk de eerste etappe

De brug van Kanne in Riemst

Etappe 2: Voerstreek

van Riemst naar Riemst
Een heuvelachtige etappe die weggelegd is voor de absolute klimmers of e-bike slimmeriken. We trekken de Voerstreek in, waar het landschap het ene prachtige panorama na het andere onthult. We bereiken het hoogste punt van Vlaanderen in Remersdaal.

Bekijk de tweede etappe

Koppel fietst door het water in Bokrijk Genk

Etappe 3: Kastelen, mijnsites en De Wijers

van Riemst naar Genk
We fietsen noordwaarts richting Bilzen. De klimmetjes hier zijn nog steeds pittig. We passeren enkele toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Via het centrum van Genk maken we onze entree in Bokrijk waar de aankomst ligt bij 'Fietsen door het Water'.

Bekijk de derde etappe

Etappe 4: van Genk naar Kinrooi

Etappe 4: NPHK en Maasvallei

van Genk naar Kinrooi
We fietsen ten noorden van Genk doorheen de bossen richting het Station van As waar we even verderop het Nationaal Park Hoge Kempen doorkruisen. Aan de oevers van de Maas aangekomen, volgen we deze stroomafwaarts tot in Ophoven.

Bekijk de vierde etappe

Etappe 5: van Kinrooi naar Lommel

Etappe 5: Bosland met 'Fietsen door de Bomen'

van Kinrooi naar Lommel
Dit is de langste etappe die ons door het landelijke noorden van de provincie leidt. Het is hier zalig fietsen want het platteland is vlak. In Hechtel-Eksel fietsen we door de bomen. Afstappen doen we aan de grote glazen toren van het GlazenHuis in Lommel.

Bekijk de vijfde etappe

Etappe 6: van Lommel naar Hasselt

Etappe 6: Langs kanalen en be-MINE

van Lommel naar Hasselt
Een laatste keer kruipen we op het zadel. We starten in de Lommelse Sahara. De terrils van Beringen kondigen de indrukwekkende mijnsite be-MINE aan. Over het jaagpad langs het Albertkanaal zetten we koers naar Hasselt, waar de finish ligt aan Abdijsite Herkenrode.

Bekijk de zesde etappe