01-03-2024

5x dineren en logeren in Limburg

Uitgebreid tafelen en vervolgens zalig slapen in alle comfort: dat is de ideale combinatie voor een geslaagd weekend in Limburg. Deze 5 adresjes staan alvast klaar om jou een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

1. Ambiotel in Tongeren

Gelegen in het historische hart van Tongeren, op wandelafstand van de Grote Markt en de winkelstraten, is Ambiotel je ideale uitvalsbasis om de Ambiorixstad te verkennen. Op zondagochtend bewonder je al vanuit je hotelkamer de bekende antiek- en brocantemarkt. Ook de glooiende heuvels van Haspengouw zijn niet veraf: spring op de fiets of Vespa en geniet met volle teugen. 

Na een goedgevulde dag schuif je gewoon gezellig de voeten onder tafel bij Taverne Den Ambi: op de uitgebreide hartige en zoete kaart vindt iedereen wel zijn gading. Alles wordt geserveerd met een persoonlijke touch, bij mooi weer is het ook heerlijk vertoeven op het grote terras. 

Brasserie Den Ambi in Ambiotel Tongeren

2. Vous lé Vous in Hasselt

Bij Vous lé Vous staat alles in het teken van gastronomisch genieten. Bewonder dankzij de open keuken de culinaire hoogstandjes van chef Giovani Oosters, en dit in het prachtige kader van een authentieke gerenoveerde hoeve. De kruidentuin met groenten, kruiden en rozen is het hele jaar toegankelijk voor de gasten.

Geniet nog heerlijk na in de infraroodsauna of ontspan met een plons in de verwarmde zwemvijver. De 8 sfeervolle kamers en suites met eigen badkamer en terras of patio maken het plaatje helemaal compleet.

Vous lé Vous in Hasselt

3. HasHotel in Hasselt

HasHotel, da’s echt thuiskomen in hartje Hasselt. Het hotelteam geeft elke gast een warm, persoonlijk welkom, zodat je niet gewoon verblijft maar echt belééft. Droom weg in een hemels bed, geniet van originele attenties in je luxekamer en laat je uitgebreid culinair verwennen bij ontbijt, lunch of diner. 

Het keukenteam van bistro Bragoût, onder leiding van topchefs Frank Treunen en David Reenaers, tovert klassieke gerechten met een extra smaakvolle en creatieve twist op tafel. Lekker Limburgs. Bra goe dus. 

Dineren in Bragout by Hashotel in Hasselt

4. Hotel Malpertuus in Riemst

In het pittoreske Riemst bevindt zich het charmante familiehotel Malpertuus. Met 34 kamers, waaronder 5 superior kamers op het gelijkvloers, kunnen ook minder mobiele gasten hier terecht voor een ontspannen verblijf.

Het restaurant serveert verfijnde gerechten uit de Frans-Italiaanse keuken, met een wijnkaart vol toppers erbij. De chef gaat aan de slag met verse streekproducten om jou elke maand een nieuw en verrassend menu voor te schotelen. Werken de weergoden goed mee? Dan vormt het vernieuwde tuinterras het ideale decor voor jouw romantische tête-à-tête of gezellige groepsdiner. 

Hotel Malpertuus in Riemst

5. La Butte aux Bois in Lanaken

Voor een echte fijnproeversbedevaart is een verblijf in het vijfsterren superior hotel La Butte aux Bois in Lanaken de uitgelezen keuze. In de prachtige, bosrijke setting van een historisch landgoed baad je in alle luxe, met het luxe spa & wellness Shiseido Institute en toprestaurant bij de hand.

Beleef het summum van de haute cuisine, waarbij wereldwijde culinaire invloeden samenkomen tot een perfectie harmonie op je bord. De gastronomische kunsten van chef Ralf Berendsen en zijn team werden dan ook niet voor niks bekroond met 2 Michelinsterren en een Gault & Millau score van 18/20.

La Butte aux Bois in Lanaken