09-05-2022

5 redenen waarom Limburg ideaal is voor een vakantie met je paard

Heb je er al eens over nagedacht om naar Limburg op vakantie te gaan met je eigen paard? Wij geven jou 5 redenen die je sowieso overtuigen om meteen te boeken. Hopelijk tot binnenkort? 

1. Het is lekker dichtbij in eigen land 

Je paard hoeft niet al te lang op de trailer te staan. Je hoeft niet in het Engels of andere vreemde taal uit te leggen dat je paard niet op stro mag staan. En toch hoef je helemaal niet in te boeten op dat vakantiegevoel wanneer je in de Limburgse Kempen aankomt. De nummer 1 reden voor een vakantie met je paard in Limburg is toch wel dat het zo lekker gemakkelijk is. 

2. Buitenritten door afwisselende natuur 

Limburg kenmerkt zich door de zeer gevarieerde natuur. Wandelaars en fietsers hebben dat al ontdekt, ook voor ruiters ligt er een enorme keuze aan landschappen klaar. Heidegebieden en uitgestrekte grasvlaktes waar je over brede paden stevig kan galopperen, op kronkelpaadjes door de dennenbossen laveren of zelfs zandduinen beklimmen tot je aan het water bent, in Limburg is een buitenrit niet eentonig te noemen.

Ruiters galopperen met paard door het water

3. Handig knooppuntensysteem voor ruiters en menners 

Geen kans op verdwalen of een rit die ineens veel langer duurt dan je gewild had. Via het handige knooppuntensysteem weet je altijd waar je bent en kan je zelf je tocht uitstippelen. Maak hiervoor gebruik van de handige ruiterkaart die gratis verkrijgbaar is. Op de kaart staat alle informatie die je nodig hebt om niet voor verrassingen komen te staan: hoeveel kilometer een bepaald stuk is, of het pad verhard dan wel onverhard is en – leuk om te weten voor menners – ook of paden toegankelijk zijn voor spannen. 

4. Ruitercafés zorgen voor een veilige pauze onderweg 

Wanneer je een langere dagtocht op de planning hebt, is het prettig als je onderweg even uit het zadel kan springen voor een snelle hap of verfrissend drankje. Het is zowaar nog prettiger als je daarbij je paard veilig kan ‘parkeren’ en ook wat water kan aanbieden. Bij de Limburgse ruitercafés kijken ze niet raar op als er ineens iemand op een paard arriveert en hebben ze ook wel de voorzieningen om jouw paard op te vangen. Deze cafés staan opgesomd op zowel de ruiterkaart als op onze website. 

Groep ruiters op het ruiter- en menroutenetwerk in de Limburgse Kempen

5. Ook jouw paard geniet van de typische Limburgse gastvrijheid 

De typisch Limburgse gastvrijheid behoeft geen verdere uitleg. Onze gastheren en -vrouwen ontvangen je met een enorme hartelijkheid en in onze ruiterlogies leggen ze ook jouw paard in de watten. Niets is te veel. Het zijn stuk voor stuk paardenliefhebbers die willen dat jullie beiden van de vakantie genieten. Het leuke is ook dat jullie op hetzelfde terrein overnachten en je jouw paard niet ergens anders hoeft achter te laten voor de nacht.  

En, ben je overtuigd? Ga dan snel op zoek naar de accommodatie van je wensen en boek meteen je vakantie.