14-07-2020

Topgebieden om te paard te ontdekken

Limburg telt zo ontelbaar veel diverse landschappen dat je iedere keer weer een ander soort tocht kunt maken. Door dichte bossen, over open vlaktes waar je flink door kunt galopperen of in de heide waar je mooie sprookjesfoto’s samen met je paard kunt maken.

Groep ruiters in doorwaardplaats in natuurgebied Duinengordel in Limburg

Draven door Duinengordel en het Nationaal Park

Voor ruiter en paard is Duinengordel de hemel op aarde. Hier kun je urenlang vertoeven. Tip: draaf door het mulle zand via de unieke ruiterlus tussen knooppunten 140 en 142 met zicht op de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen. De doorwaadplaats is dan weer top om lekker hard doorheen te galopperen. Het ruiterroutenetwerk van Duinengordel sluit aan bij dat van het Nationaal Park Hoge Kempen waar nog eens 140 km aan ruiter-en menpaden liggen. Ideaal voor een meerdaagse paardrijvakantie!

Paardrijden in Bosland

De bossen van Bosland

Verken Bosland in stap, draf of galop. Maak je keuze uit een van de prachtige, onverharde routes die geschikt zijn voor ruiters en menners. De routes in Bosland maken deel uit van het ruiterroutenetwerk en sluiten aan op paden in de rest van de provincie en over de grens in Nederland.