19-08-2022

4 toppers voor het gezin in Beringen

Er is niets zo heerlijk als je kinderen zich zien amuseren. Helemaal wanneer je zelf kan meegenieten, toch? Beringen heeft tal van leuke activiteiten voor alle leeftijden. Dankzij het uitgebreide aanbod wordt een leuke gezinsuitstap plannen kinderspel!

 

1. Mijnmuseum

Zou je wel eens in de schoenen willen staan van een mijnwerker die diep onder de grond moest zwoegen om steenkool boven te halen? In het Mijnmuseum in Beringen neemt een voormalige arbeider je mee op een rondleiding door het verleden! Aan de hand van getuigenissen, video's en klank- en lichtspel kom je alles te weten over het leven in en rond de mijngangen. Je kan het Mijnmuseum elke dag vrij bezoeken van 10 tot 17 uur. Daarnaast is er een moderne tentoonstellingsruimte met spectaculaire ondergrondsimulatie – als je durft! Dit kan elke dag onder begeleiding van een gids om 11, 13 en 15 uur.

 

2. Avonturenberg

Op de Avonturenberg kun je klauteren, klimmen en ontdekken. Via een bos van 1.600 palen bereik je via trappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels en wandelpaden de top van de terril. Het pad leidt je van het ene uitzichtpunt naar het andere en biedt achtergrondinformatie over de geschiedenis van de steenkoolmijn. Boven kan je uitblazen op het verzonken kolenplein en genieten van de rust en het uitzicht.

 

3. Sportoase be-MINE

In de schaduw van de schachtbokken ligt Sportoase be-MINE, een paradijs voor waterratten jong en oud. Baantjes trekken of je techniek bijschaven kan in het 25-meterbad. Voor de allerkleinsten zijn er baden met verschillende dieptes en aangenaam warm water. Het complex omvat glijbanen met speciale lichteffecten, een relaxatiezone met sauna’s en stoombad, en een buitenzone met zwemvijver en bijhorend zonneterras.

 

4. Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet

'Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet' is een speelse gezinswandeling die vertrekt bij Toerisme Beringen. Hier krijg je een rugzakje mee met al het nodige materiaal voor onderweg. De tocht is ongeveer is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. Vertrekken kan je bij Toerisme Beringen, dagelijks geopend tussen 10 en 17 uur. Er zijn twee versies beschikbaar: één voor kleuters en één voor +6-jarigen.