01-07-2023

Op speurtocht met de kinderen

Vakantie betekent leuke dingen doen! Ruil een dagje bankhangen in voor een spannend uitje met het gezin. Laat je inspireren door onze selectie speur- en zoektochten voor kinderen en beleef een dag vol avontuur!

de Pientere theepotten van de Abdij Herkenrode

Abdijsite Herkenrode

Ga op avontuur met Hoorntje, de eenhoorn, in de bossen rond de Abdij van Herkenrode! Kleine avonturiers van 3 tot 6 jaar worden meegenomen op een tocht waar ze Hoorntje's vrienden ontmoeten, zoals een ridder, kokkin, pelgrim en glasmaker. Met leuke opdrachten en magische verhaaltjes ontdekken ze het dagelijks leven in de abdij en wie weet vangen ze zelfs een glimp op van een echte eenhoorn! Speurneuzen van 7 tot 10 jaar gaan op zoek naar Hendrik's Geheimen. Hendrik van Veldeke kent de geschiedenis van Herkenrode goed en de kinderen helpen hem om zijn herinneringen terug te krijgen. En voor de dapperen is er Misdaad in de Abdij, een spannend moordspel waarin de familie samenwerkt om een mysterie op te lossen. Tot slot zijn er de Pientere Theepotten, die pientere detectives uitdagen met leuke weetjes, opdrachten en puzzels in de tuin. Slaag jij erin alle opdrachten tot een goed einde te brengen?

Op Speurtocht met Pierewiet de kanariepiet

Voor enthousiaste wandelaars in de familie is een speelse en uitdagende zomeractiviteit een must. Ontdek de gezinswandeling 'Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet', een avontuurlijke tocht van 3 km voor nieuwsgierige speurneuzen vanaf zes jaar. Pierewiet neemt je mee naar de meest prachtige plekjes op en rond be-MINE. Verwacht een wandeling vol spelletjes, avontuur en actie. Maak onderweg een pauze en reserveer een mand vol lekkernijen bij Toerisme Beringen. Zoek een schaduwrijk plekje onder een boom in het Park van de Directeur om te genieten van een smakelijke picknick.

op Speurtocht in Bosland

Speuren in Nationaal Park Bosland

Ontdek een regenboog, een vergeten familiegeheim, de krachten van een superheld en de rijkdom van een stoere schipper! De prachtige bossen, heide en duinen van Nationaal Park Bosland zitten vol met verborgen schatten. Durf jij het avontuur aan te gaan met Bostrol Bobl, Wenke Wortel, Tommy Twijgman en Kapitein Korrel? Volbreng de vier uitdagende missies en word beloond met een leuke verrassing. Voor slechts 6 euro kun je het pakket voor de vier schatzoektochten ophalen bij een van de toeristische infokantoren. Ben jij klaar voor deze spannende uitstap? Vergeet je stoere plaktattoo niet te vragen!

De crash van Kolonel Knots

Help! Kolonel Knots is gecrasht en we hebben jouw hulp nodig om hem te vinden! Soldaat Saar en speurhond Nytro van de vliegbasis ontdekken tijdens hun patrouille een gescheurde rugzak in het bos. Op de rugzak staat de naam "Kolonel Knots" en er zitten verschillende spullen in, waaronder een gsm. Soldaat Saar vindt geen persoonlijke gegevens, maar ontdekt wel een belangrijk filmpje. Hieruit blijkt dat de rugzak van een vermiste gevechtspiloot is die met zijn straaljager in het bos is neergestort. De tijd dringt om hem te redden! Wil jij helpen om zijn schuilplaats te vinden? Kies uit de korte route van 2,3 km of de lange route van 7,2 km. Vergeet niet om een gsm, pen en papier mee te nemen.

Samen op expeditie in C-mine

C-mine expeditie

Verken de mijngeschiedenis op een eigentijdse manier bij C-mine! Met de C-mine expeditie ervaar je het leven onder de grond door middel van visuele en interactieve installaties, en een nieuwe audiogids. Het absolute hoogtepunt van de hele ervaring? Het beklimmen van de hoogste schachtbok van België! Je kuiten zullen het voelen, maar het adembenemende uitzicht maakt het meer dan de moeite waard. De allerkleinsten gaan samen op zoek naar Cyriel de Krekel. Gewapend met een expeditieboekje en -riem gaan jullie op een spannende speurtocht. Achterhaal het mysterie en wie weet verdien je zelfs een medaille! Bovendien kun je thuis nog creatief aan de slag met de extra knutselpagina's uit het expeditieboekje.

Een spannen moordspel in Alden Biesen

Bilzen Mysteries: Het Complot

Ontdek een spannend mysterie in het historische domein Alden Biesen en laat je innerlijke Sherlock Holmes naar boven komen. Doe mee aan 'Het Complot' met Joke Devynck als Commissaris Angel: gewapend met een tablet en je beste speurvaardigheden ontrafel je stap voor stap de oplossing van het complot. Als je nog tijd over hebt na deze speurtocht, maak dan een wandeling door het Engels Park en de hoogstamboomgaard rondom de Landcommanderij. Hier geniet je van prachtige uitzichten vanuit elke hoek, als ansichtkaarten die tot leven komen.

Gezinsspel "Ridders Gezocht"

Jan van Pietersheim heeft zijn hele leven gewijd aan het beschermen van de geschiedenis van de waterburcht en zijn voorouders. Maar als Jan er niet meer is, dreigen alle verhalen over de waterburcht en haar bewoners verloren te gaan! Daarom is hij op zoek naar nieuwe Heren van Pietersheim! Ontdek de waterburcht Pietersheim en leer haar bewoners kennen door middel van uitdagende opdrachten uit het spelboekje. Alleen de meest avontuurlijke burchtverkenners verdienen een persoonlijke oorkonde van de Heren van Pietersheim! Ouders met ondernemende kinderen kunnen samen een speurtocht doen met behulp van een handige brochure. Hiermee verkennen jullie de meest spannende plekjes van de waterburcht en leren jullie spelenderwijs de rijke geschiedenis van Pietersheim kennen.

samen op speurtocht naar het Mysterie van Domein Kiewit

Familiespeurtocht 'Het Mysterie van Domein Kiewit'

Kom naar Domein Kiewit en help ons het mysterie te ontrafelen in 'Het Mysterie van Kiewit'. Ben jij goed in klimmen, tellen en zoeken? Leg alle puzzelstukjes uit het verleden samen en kraak misschien de code. Begin bij de rode brievenbus nabij de speeltuin en volg een 2,5 km lange wandeling langs de minder bekende plekken van het domein. Deze buggyvriendelijke route is gratis en kan je op elk moment van het jaar doen.

Bruegelmuseum familiezoektocht

Betreed met je kinderen de betoverende wereld van Pieter Bruegel de Oude in het Bruegelhuis. Ontdek de boeiende verhalen achter zijn schilderijen tijdens een creatieve speurtocht. De verrassende opdrachten zullen nog lang een gespreksonderwerp zijn aan de gezinstafel!