20-07-2021

Op speurtocht met de kinderen

Vakantie staat gelijk aan plezier en avontuur. Dus verruil een dag ‘zetelhangen’ voor een avontuurlijk dagje uit. Laat je voor extra inspiratie leiden door onze selectie speur- en zoektochten voor kinderen.

Kraak de code

Heb je enthousiaste stappers in huis? Dan is een wandeling vol opdrachten en spelletjes de ideale zomeractiviteit. Zoals de nieuwe gezinswandeling ‘Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet’: een speelse tocht van 3 km voor speurneuzen vanaf zes jaar. Pierewiet neemt je mee naar de mooiste plekjes op en rond be-MINE. Verwacht je aan een wandeling vol avontuur, spelletjes en een gezonde portie actie.

Extra tip: even pauze onderweg? Reserveer een mand vol lekkers bij Toerisme Beringen en zoek een schaduwrijke plek onder een boom in het Park van de Directeur.

Gezin op schatzoektocht in Bosland

Enkel voor schattenjagers

Nog weer wandelavonturen vind je in Bosland. Want de bossen, heide en duinen zitten hier vol mysteries. Stoere schattenjagers gaan op missie met Kapitein Korrel, Wenke Wortel, Tommy Twijgman en Bostrol Bobl. Ontrafelen ze tijdens vier uitdagende expedities alle geheimen? Dan wacht er ze een leuke beloning.

Rikki-zoektocht

Net als kleuters en beginnende lezertjes houdt Rikki enorm van tekenen en schrijven. Daarom maakte hij mooie tekeningen voor zijn vriendjes en familie, telkens met een briefje erbij. In juli en augustus kan je elke dag van 10.00 uur tot 17.00 uur in de tuin van Abdijsite Herkenrode de briefjes en tekeningen terugvinden en ontdekken voor wie ze bestemd zijn. Alles gevonden? Dan krijg je een verrassing!

Gezin op zoektocht in C-mine expeditie in Genk

Ondergronds avontuur

Wil je de mijngeschiedenis op een eigentijdse manier ontdekken? Wel, in C-mine kan dat. Via de C-mine expeditie beleef je met visuele en interactieve installaties én een nieuwe audiogids hoe het leven was onder de grond. Het letterlijke hoogtepunt van het hele parcours? De beklimming van de hoogste schachtbok van België! Je kuiten zullen het geweten hebben maar het uitzicht maakt dat meer dan goed.

Extra tip: wil je het extra leuk maken voor de allerkleinsten? Dan kan je samen op zoek naar Cyriel de Krekel. Gewapend met een expeditieriem en -boekje vertrekken jullie op een spannende zoektocht. Ontrafel het mysterie en wie weet krijg je wel een medaille voor je prestatie! Mooi meegenomen: met de extra pagina’s uit het expeditieboekje kan je thuis nog fijn knutselen.

Bilzen Mysteries Het Complot

Interactief misdaadspel

Haal je innerlijke Sherlock Holmes naar boven en ontrafel dit spannende mysterie in het historische domein Alden Biesen. Speur mee tijdens ‘Het Complot’ met Joke Devynck als Commissaris Angel: gewapend met een tablet en een flinke portie speurderstalent ontrafel je stukje bij beetje de oplossing van het complot.

Extra tip: nog tijd over na deze speurtocht? Wandel dan rond de Landcommanderij door het Engels Park én hoogstamboomgaard. Hier krijg je vanuit elke hoek een postkaartuitzicht.