09-10-2020

Weekendje Limburg met het gezin 

Zo eens een weekendje quality-time met het gezin, dat kan echt deugd doen. Liesbeth en Marc namen hun twee kinderen, Lars en Sam, op de arm en trokken samen naar Limburg. Lees hier hun ervaring. 

Modern met een landelijke touch 

Heideven, ons vakantiehuisje in Peer, is echt zalig. Je voelt al meteen: hier, tussen de uitgestrekte velden van noordelijk Limburg, gaan we écht tot rust komen. Tanja, de toffe uitbaatster, geeft een kleine rondleiding en toont ons de mooie vernieuwde living en splinternieuwe keuken. Ondanks dat alles nieuw en modern is, is de landelijke touch niet verloren gegaan. Ook buiten is er ontzettend veel ruimte, zeker een meerwaarde voor die twee speelvogels van ons. Het ontbijt was een zeer aangename verrassing. Samen met de gastvrouw hebben de kinderen voor ons een heerlijk ontbijtje gemaakt. Wij zijn helemaal klaar om aan de dag te beginnen! 

De tuin is echt supergroot, dat vind ik héél leuk. Sam en ik kunnen gewoon overal tikkertje spelen!

gezin met kinderen aan ontbijttafel

Overal Welwezens 

In Wellen vind je op het rustige dorpsplein de Bottelarij. Dat het ooit een brouwerij was zie je meteen. Kunstenaar Pieter-Jan Peeters hulde het hele gebouw in kleurrijke lege flesjes. Op het terras geniet je van lekkere Limburgse biertjes en wie een stukje Haspengouw mee naar huis wil nemen kan terecht in de streekproductenwinkel. En terwijl wij ons laten verbazen in de kunstgalerij amuseren de kinderen zich rot met hun zoektocht naar de WelwezenWelwatte? Dit zijn grappige kleine mannetjes in het leven geroepen door de Bottelarij zelf en de kinderen zijn er zot van.  

In de Bottelarij  deden we een speurtocht naar de Welwezens. Ze zaten echt óveral! In kasten, achter deuren, in tonnen en eentje zat zelfs achter papa en mama.

kinderen spelen bij bottelarij

Croques that rock 

De croque monsieur is zo’n klassiekers die echt ie-de-reen lust en dus kozen wij ervoor om af te zakken naar Krok Genk. Bij binnenkomst lees je meteen boven de bar “croques that rock!” en amai, dat is niet gelogen! Uitbaatster Kaatje serveert niet zomaar een croque monsieur maar geeft er een volledig eigen draai aan. Een ‘krok 2.0’ noemt ze het zelf. Marc kiest de all-time favorite van de zaak: de Sergeant Pepper met steak en pepersaus. Je eet hier niet enkel krokskes maar ook heerlijke hotdogs en zalige zoetigheden zoals fluffy american pancakes. Houd je het liever wat gezonder? Dan zijn de 'slaatjes van Kaatje' echt een aanrader. 

Opgelet: Omwille van de huidige corona-maatregelen zullen we drank- en eetgelegenheden een tijdje moeten missen. Het is momenteel dus niet mogelijk hier een maaltijd te nuttigen.

gezin op restaurant in genk krok

Tussen oermannen en Romeinen 

Zelden doen we samen als gezin een museum maar na ons bezoek aan het Gallo-Romeins museum brengen we daar zeker verandering in! We komen op een speelse manier een heleboel te weten over de mens, van neanderthaler tot Gallo-Romein. Vergezeld door het boekje ‘De Waaier van Ward’ gaan we op zoek naar tien verschillende voorwerpen doorheen heel het museum. Per voorwerp staan er drie foto’s in de waaier. Maar: slechts één foto is de juiste, de andere twee bevatten een foutje. We duwen de correcte foto uit en leggen ze aan het einde van ons bezoek in de juiste volgende zodat de letters een mooie zin vormen. Wat die zin is, dat gaan we natuurlijk niet verklappen!

We hebben zeker een heel leuk weekend gehad in Limburg en komen ongetwijfeld terug! 

gezin in gallo-romeins museum tongeren