01-04-2023

4 tips om lol te maken in Lanaken

Inspiratie nodig voor een leuke uitstap met de kinderen? Breng een bezoek aan Domein Pietersheim in Lanaken! Als één van de 9 toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, ben je omgeven door prachtige natuur. De kinderen beleven dolle pret op de kinderboerderij en de speeltuin en gaan op ontdekking tijdens de kabouterwandeling. Tot slot is er de waterburcht, waar je even een echte ridder wordt…

de kinderboerderij van domein Pietersheim

Kinderboerderij met ontmoetingsweide

Al meer dan 25 jaar is de kinderboerderij op domein Pietersheim een absolute topattractie voor jong en oud! De combinatie van educatief en recreatief, maken van je bezoek een leerrijke en plezierige ervaring die nog lang zal nazinderen. Wie houdt er niet van gezellig kuieren tussen de vele boerderijdieren? In de ontmoetingsweide maak je van dichtbij kennis met enkele viervoetige bewoners. Verder vind je op de kinderboerderij ook paarden, varkens, ezels, kippen, konijnen, herten, eenden, ganzen en koeien. Oefen al maar op al die geluiden!

de speeltuin van domein Pietersheim

Speeltuin

Een gezonde portie vitamine D opdoen kan nergens beter dan in de grote kinderspeeltuin op domein Pietersheim. Met een ruim aanbod aan diverse speeltuigen waant elk kind zich in een gigantisch speelparadijs! Dankzij de vernieuwingen en uitbreiding kunnen meer dan driehonderd kinderen van 2 tot 10 jaar er hun hart ophalen! Leef je uit op één van de diverse klimparcours, raak de wolken aan vanop de trampolines en geniet van plensplezier in de waterpartij tijdens de zonnige dagen. Hier kan het allemaal.

kabouterhuisje in de speeltuin van Pietersheim

Kabouterpad

Een sprookjesbos in Lanaken!? Ja zeker! Via dit enige echte kabouterpad maak je kennis met de allerkleinste bewoners van het domein Pietersheim. Tijdens deze wandeling van 40 000 kaboutervoetjes (3 km in volwassentaal) kunnen kleine avontuur- en natuurliefhebbers deelnemen aan verschillende spelletjes. Per opdracht vind je meer uitleg op de kleurrijke informatieborden. Zo kunnen de kinderen knutselen aan de grote familieboomstam, koken in de gigantische soepketel, zalig knuffelen met Jozef de verhalenboom of gewoon lekker liggen dromen.

Waterburcht Pietersheim for kids

Waterburcht Pietersheim for kids

In de Waterburcht op domein Pietersheim zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Waan je een echte middeleeuwse strijder in het spel Ridders gezocht en help Jan van Pietersheim om de geschiedenis van zijn familie en van de Waterburcht levend te houden! Of misschien win je wel een B’Oscar, de allerbelangrijkste prijs voor natuurtalenten vanaf 7 jaar van het Nationaal Park Hoge Kempen! Haal het speciale B’Oscarboekje aan de toegangspoort, download de IZI.TRAVEL-app en ga de uitdaging van Ree Witherspoon en Arnold Schwarzenever aan.

Veel succes!