01-10-2023

Proef van culinair Limburg op je bord

Ga op een smaakvolle reis door Limburg. Wij tippen jou 6 culinaire restaurants die de rijkdom van streekproducten omarmen. De chefs zetten lokale ingrediënten in de schijnwerpers en laten je proeven van de authentieke smaken van Limburg.

1. Hoeve Roosbeek in Sint-Truiden

Hoeve Roosbeek ligt midden in de fruitboomgaarden van het idyllische Haspengouw. Deze regio brengt tal van heerlijke streekproducten voort, waar chef-kok Wouter Van Hoof graag mee aan de slag gaat.

De keuken is Frans gastronomisch, waarbij de authentieke smaak en lokale producten centraal staan. In de Chef’s Bite proef je van de Limburgse grotchampignon en de Haspengouwse peer zit verwerkt in het dessert. Op de wijnkaart staan enkele Limburgse wijnen. Onder meer van het nabijgelegen wijndomein Kitsberg kan je een wijntje degusteren.

Bij Hoeve Roosbeek staan gastronomisch genieten en gastvrijheid centraal. Gault&Millau beloonde het gezellige kader, de gepassioneerde bediening en de smaakvolle gerechten met een 13,5.

Hoeve Roosbeek in Sint-Truiden werkt met verse seizoensproducten

2. De Kristalijn in Genk

In sterrenrestaurant De Kristalijn proef je ieder seizoen van een klassiek menu met moderne toetsen. Deze culinaire parel biedt gasten een onvergetelijke gastronomische ervaring in een sfeervolle en verfijnde omgeving.

Met gerechten samengesteld uit de beste ingrediënten van het seizoen, creëert chef-kok Koen Somers hier kunstwerken op het bord. Zijn culinaire creaties verrassen je keer op keer. Het restaurant zelf straalt een tijdloze elegantie uit, met een prachtig uitzicht op de omringende natuurlijke schoonheid.

Gerecht met asperges in restaurant De Kristalijn in Genk

3. Taratata in Hasselt

De eigenzinnige keuken van chef Tom Bollen proef je in restaurant Taratata, al jaren een vaste waarde in het Hasseltse gastronomische landschap. Zijn kookstijl is gebaseerd op smaken uit alle werelddelen met de klassiek Franse keuken als basis. Zijn ingrediënten zoekt die vaak in de lokale hoek.

Een van de troeven is de bierkaart en de ruime keuze aan wijn en natuurwijn. Gastvrouw Nele helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Tom is een Jong Keukengeweld-chef. In oktober ontdekken jongeren tussen 18 en 30 jaar het geniet je voor 59 euro van een driegangenmenu met aangepaste dranken en water.

Gerecht in restaurant Taratata in Hasselt

4. Restaurant U in Genk

Restaurant U lijkt rechtstreeks te zijn ontsnapt uit een bruisende metropool zoals New York of Parijs. De unieke U-vormige bar omringt als een podium de keuken, waar chef-kok Jo Lemmens schittert.

Hij hecht veel waarde aan de herkomst van zijn ingrediënten en daarom bereidt hij uitsluitend gerechten met lokale seizoensproducten, waaronder biologische groenten en vis uit Belgische wateren. Zo weet je precies wat je op je bord hebt. En of het smaakvol is! Kom het zelf maar proeven.

Restaurant U in Genk

5. Vous Lé Vous in Hasselt

Bij Vous lé Vous komt vakmanschap tot leven in een modern en hedendaags design, wat het restaurant een tijdloze uitstraling geeft.

In de keuken vind je vele streekgebonden en Fairtrade-producten, die chef-kok Giovani Oosters met trots verwerkt in zijn gerechten. Bovendien omarmt hij vooral seizoensgebonden ingrediënten, waarbij elk seizoen zijn eigen betoverende smaken met zich meebrengt. Vandaar dat er maar 1 menu op de kaart staat - het menu ‘puur natuur’ - dat maandelijks wisselt.

Gerecht van restaurant Vous lé Vous in Hasselt

6. Moonstone in Genk

Hotel Stiemerheide verwelkomt je graag in het gezellige restaurant Moonstone. Onder de bezielende leiding van chef-kok Sander Roos streeft het keukenteam ernaar om de fijnste seizoensgebonden ingrediënten te benutten en eigentijdse creaties te presenteren uit de verfijnde Belgische en Franse culinaire tradities.

Dagelijks bieden zij een gevarieerd aanbod van à la carte gerechten en menu's, waaronder verrukkelijke 3- en 4-gangenopties. Bovendien, met een eervolle vermelding in de Michelin-gids als Bib Gourmand, verrassen wij onze gasten met een hoogwaardig 3-gangenmenu voor slechts € 48.

Met een indrukwekkende Gault&Millau-score van 13,5/20 staat Restaurant Moonstone garant voor een culinaire ervaring van topklasse die al je zintuigen zal bekoren.

Interieur van restaurant Moonstone in Genk