01-10-2021

Ga met het hele gezin op herfstvakantie

Hoe ziet de ideale herfstvakantie met het hele gezin eruit? Wandelen in de bossen die in deze tijd van het jaar prachtig verkleuren. Op zoek gaan naar kastanjes en eikels en zoveel mogelijk paddenstoelen spotten. Of door de plassen spetteren na een fikse regenbui. En ’s avonds maak je het binnen lekker gezellig. Boek je herfstvakantie in een van deze 6 warme adresjes.

Gezin in Holiday Suites in Houthalen-Helchteren

1. Holiday Suites in Houthalen-Helchteren

Holiday Suites ligt niet dichtbij het bos, het ligt er gewoon middenin. Je bent namelijk omringd door de natuur van Domein Kelchterhoef. Die herfstwandeling begint dus zodra je de deur uitloopt. Ook honden zijn hier welkom, zodat echt het héle gezin mee op vakantie kan. ’s Avonds koken jullie samen je eigen potje in de eigen uitgeruste keuken. Neem een duik in het verwarmde openluchtzwembad of speel een gezelschapspelletje in de comfortabele vakantiehuizen en -appartementen.

2. Twinstone Lodge in Genk

De vakantiewoning van Twinstone Lodge ligt midden in het bos van Kattevennen, toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, en zijn uitermate geschikt voor gezinnen, families en vriendengroepen. Dankzij de modulaire opbouw van de woning is er een capaciteit van 4 tot 28 personen. Je gaat op pad op maar liefst vier verschillende wandelingen van 5 tot 12 km: urenlang wandelplezier. Daarnaast is een bezoek aan de Cosmodrome niet te missen.

3. Vakantiewoning In Houte Velden in Peer

Ooit was het een boerderij, vandaag is In Houte Velden een stijlvolle vakantiewoning. Met ruimte voor vijftien personen is het de perfecte plek voor een verblijf met de hele familie. Op een boogscheut ligt Bosland, met meer bos dan je ooit gezien hebt en zelfs speelbossen voor de kinderen. In de ruime keuken haal je de beste kok in jezelf naar boven en aan de grote tafel is het gezellig napraten of gezelschapsspelletjes spelen.

4. Het Jonckholthuis in Bilzen

Vakantiewoning Het Jonckholthuis is gelegen in het pittoreske dorpje Hoelbeek, deelgemeente van Bilzen. De ruïne van het fort van Jonckholt ligt aan de achterkant van deze woning, vandaar ook de naam. Ga overdag op boswandeling en nestel je ’s avonds met een goed boek bij de open haard. Aan boeken is in dit huis geen tekort. In het jachthuis kan je - overdekt - barbecueën. Zelfs in de herfst!

5. Hotel Boomgaard in Lanaken

Op vakantie naar het mooiste dorpje van Vlaanderen? Boek dan je verblijf in Hotel Boomgaard in Oud-Rekem (Lanaken). Wakker worden met de geur van versgebakken brood, om dan gezellig te kuieren door de rustieke dorpskern. Volg een van de wandellussen door het wandelgebied en kom onderweg ezels, konikpaarden en gallowayrunderen ‘in het wild’ tegen. Geniet na op het privéterras van je hotelkamer.

Hotel Hooghuys in Hamont-Achel

6. Hotel Hooghuys in Hamont-Achel

Hooghuys is een charmant familiaal hotel in het uiterste noorden van Limburg. Sinds dit jaar is er ook een ruim vakantieappartement, zodat groepen en families van de gastvrijheid van Sabine en het lekkere eten van Peter kunnen genieten. Maar liefst drie grote natuurgebieden liggen op nog geen twintig minuten rijden: De Groote Heide, Bosland en GrensPark Kempen~Broek. Keuze uit herfstwandelingen te over!