01-09-2022

3x historisch logeren in Limburg

Achter elke deur schuilt een verhaal. Van een kloostergebouw over een 18de-eeuwse schuur tot een villa uit de Belle epoque. Bij deze drie logies maak je nieuwe herinneringen in een kader van vervlogen tijden.

Different Hotels: Eburon Hotel

In het centrum van historisch Tongeren ligt het Eburon Hotel, een trendy logies gevestigd in een monumentaal kloostergebouw. In de 12de eeuw vonden pelgrims op weg naar Santiago de Compostella onderdak in dit Sint-Jacobsgasthuis. Intussen omvat de site een grill- en een Japans restaurant, een sfeervolle bar en 52 kamers met topfaciliteiten zoals airconditioning, een regendouche, minibar en gratis wifi.

Dankzij de afgesloten fietsstalling met elektrische oplaadpunten en de ligging vlakbij knooppunt 107 is Eburon Hotel een ideale startplaats voor wandel- en fietsfanaten. Ook citytrippers zijn hier aan het juiste adres, met het Gallo-Romeins Museum, de winkelstraat en sterrenrestaurants op wandelafstand en de zondagse Antiek- en Brocantemarkt voor de deur.

Inkom van Eburon Hotel in Tongeren

Beaujean vacances: Het Wit Kruis

Elk huisje draagt zijn kruisje, maar geen zoals vakantiewoning het Wit Kruis. Dit 18de-eeuwse gebouw onderging een fantastische renovatie, stijlvol en met oog voor detail. Eigenaren Morgan en Remy transformeerden de woning met de hulp van Remy’s broer en vader tot een unieke plek waar nostalgie en comfort samenkomen. De negen slaapkamers en acht badkamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten zoals wifi. Daarnaast is er een overdekt buitenterras, een hottub, een barbecue en een fietsenstalling met bikewash om van jullie verblijf een absoluut genot te maken.

De mooie omgeving van de Voerstreek is de kers op de taart. Rustige wandelaar, stevige hiker of fervente fietser: het Voerense landschap leent zich uitermate voor elk level van activiteit. Trek er alleen op uit of verken de regio in het gezelschap van een gids. Herbron in de natuur en laat je in charmante dorpjes verleiden tot heerlijke streekspecialiteiten bij lokale restaurants en cafés. Het wit smeedijzeren kruis waar de woning haar naam  aan te danken heeft, is in de tussentijd jammer genoeg verdwenen. Maar het historische karakter blijft bewaard.

Hottub bij vakantiewoning Het Wit Kruis in Voeren

De Verborgen Parel

In alle luxe en comfort overnachten in een magnifiek gerenoveerde schuur uit 1754? Het kan bij de Verborgen Parel in Borgloon! Je vind deze weelderige B&B te midden van de velden, vlakbij knooppunten 161 en 162. Je hoort het al: zowel fietsers als wandelaars kunnen hart en benen ophalen in de prachtige omgevingsnatuur. Hoor je de vogels? Hier kom je tot rust.

De ruime kamers beschikken elk over een whirlpool en slapen doe je op een luxe boxspring. Geniet in een zachte badjas van een heerlijke kop koffie of thee en begin je dag met een royaal ontbijt aangevuld met streekproducten als huisbereide confituur en Loonse stroop. Het summum van genieten is de privé-sauna met jacuzzi, hamam, binnenzwembad, een Finse en een infrarood sauna. Wil je voor de ultieme relaxatie écht even afgezonderd zijn van de wereld als een gesloten oester? Boek dan een overnachting in de wellness! De Verborgen Parel is het ontdekken meer dan waard.

B&B De Verborgen Parel in Borgloon